Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Revaliderende voetballer Nour (14) overspoeld met kaarten na zwaar ongeluk in Veenendaal: ‘Hij staat er niet alleen voor’

Op zaterdag 29 mei was Nour Azarkane uit Veenendaal betrokken bij een zwaar ongeval. Al fietsend kwam het 14-jarige jeugdlid van voetbalvereniging VRC in botsing met een automobilist. Na zes weken in het Wilhelmina Kinderziekenhuis werkt de tiener sinds deze week in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht verder aan zijn herstel.

Bron: De Gelderlander / Bart Eule

Dat laat Kees van Doorn – trainer van VRC JO14-3, waarin Nour dit seizoen speelde – namens de familie van de jongen weten. ,,De weg naar herstel is lang”, vertelt Van Doorn.

,,Nour is nu een aantal weken verder. Vooral de eerste dagen was er veel onzeker over zijn gezondheid. Door een aantal extra operaties werd het uiteindelijk een langdurig ziekenhuisverblijf. En hoewel er daar goed voor hem werd gezorgd, is het fijn dat hij het UMC nu heeft verlaten.”

Beterschapswensen en videoboodschappen van BN’ers

Kort na het ongeval – dat plaatsvond op de drukke straat De Weverij in Veenendaal – werd vanuit voetbalvereniging VRC, vrienden, familie en de Veenendaalse gemeenschap opgeroepen een kaartje naar Nour te sturen. Daar is massaal gehoor aan gegeven, getuige de vele brieven die bij de tiener zijn afgeleverd. ,,De familie wil alle mensen hartelijk danken voor de lieve berichten. Ze vonden het fijn om alle beterschapswensen te lezen. Het geeft Nour het gevoel dat hij er niet alleen voor staat”, zegt Van Doorn.

Behalve de vele kaarten, ontving de tiener ook videoboodschappen van profvoetballer Anwar El Ghazi, cabaretier Najib Amhali en kickbokser Jamal Ben Saddik. En vanuit het voetbalteam van Nour werd geld ingezameld om een nieuwe telefoon aan te schaffen.

Teamgenoten blijven Nour bezoeken

,,Al een paar weken rijden wij op dinsdag- en donderdagavond met teamgenootjes naar Utrecht, om Nour te bezoeken”, legt Van Doorn uit. ,,Telkens gaan twee of drie andere spelers. Alle ouders staken hun hand op om te rijden, toen wij een schema maakten. Terwijl de jongens dan met Nour bijkletsen en spelletjes spelen, drinken de ouders koffie met de familie van Nour. Inmiddels is de zomerstop voor voetbal begonnen, maar de wekelijkse bezoeken blijven gewoon doorgaan.”

Tevens blijft Nour ook na de zomer deel uitmaken van het elftal. ,,Dat was een nadrukkelijke wens van Nour en van het team. Wij spelen al een paar seizoenen met dezelfde groep jongens, daar hoort hij gewoon bij. Dat begreep de club volkomen.” En zodoende gaat ook Nour van de JO14-3 naar de JO15-3. ,,Al vond hij dat wij eigenlijk de JO15-2 hadden moeten worden”, sluit Van Doorn af.