Spaar je ook mee voor Dugouts langs veld 5

De afgelopen weken is er bij VRC op steeds meer plastic flesjes het statiegeld ingevoerd. Op alle plastic flesjes die wij nu verkopen wordt het statiegeld doorberekend.

Heb je het bericht over het statiegeld op onze site gemist?  Lees het bericht dan in onderstaand kader.

In dit artikel staat dat VRC een vrijwillige inzamelpunt voor deze statiegeld flesjes geworden is. Je kunt het flesje daarom bij VRC inleveren en je ontvangt het statiegeld – als je dat wilt – direct contant retour.

Je kunt het statiegeld ook aan VRC doneren !

Met de opbrengst van deze doneer actie, willen wij Dugouts gaan aanschaffen voor veld 5. Dit veld heeft als enige nog geen Dugouts.

Om dit te kunnen aanschaffen moeten er wel heel veel plastic flesjes gedoneerd worden. Het zal daarom wel even duren, maar niets is onmogelijk. Als we met zijn allen doneren kan het ook snel gaan.

In onze kantine staat vanaf deze week een speciale donatiebak voor deze plastic flesjes.

Help jij mee?

Plastic zwerfafval wordt een steeds groter probleem, ook op veel sportclubs. Om dit probleem tegen te gaan is er vanuit de overheid besloten om per 1 juli €0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes in te voeren. De flesjes krijgen vanaf die datum een nieuwe EAN-code & statiegeldfles-logo op het etiket.

Dit statiegeld zal straks op alle frisdranken in een plastic fles bij VRC van toepassing zijn. Onder andere op  AA drink, Dubbel Friss, Bar le duc water, AA Sportwater,  Cristel Clear en Sourcy vitaminwater.  Bovenop de huidige verkoopprijs van deze plastic flesjes, komt € 0,15 statiegeld.

VRC heeft er voor gekozen om als vrijwillige innamepunt van deze plastic flesjes  te gaan functioneren en zo een bijdrage te leveren aan de oplossing van het plasticafval  probleem. Als vrijwillige innamepunt neemt VRC alle Nederlandse statiegeldflessen in, ongeacht formaat,
verkooplocatie en merk. VRC draagt  zorg voor het retourtransport van de ingenomen Statiegeldflessen naar de groothandel waar wij de  Statiegeldflessen inkopen.

Je kunt de lege flesjes dus gewoon bij VRC inleveren en je ontvangt van VRC het statiegeld weer terug.

1. Het statiegeldbedrag wordt direct afgetrokken van de prijs van een eventuele nieuwe bestelling.
  2. Lever je alleen een leeg flesje in dan kan het statiegeld alleen contant aan je uitgekeerd worden.

Op onze huidige voorraad zit nog geen statiegeld. Alleen op flesjes die door de groothandel na 1 juli aan VRC geleverd zijn (en voorzien zijn van het statiegeld logo) wordt het statiegeld doorberekend. Op dit moment is dat bij Sourcy Vitaminwater en AA sportwater Lemon. Geleidelijk aan zal dus op elk artikel statiegeld doorberekend gaan worden.

Flesjes zonder statiegeld logo kun je dus nog niet inleveren bij de bar.  De prullenbak zal gelukkig nog wel innemen

In dit artikel staat dat VRC een vrijwillige inzamelpunt voor deze flesjes geworden is. Je kunt dus h

In onze kantine staat vanaf vandaag een speciale donatiebak voor deze plastic flesjes.