Sportservice Veenendaal over situatie natuurgrasvelden

Off 335

De zomer van 2018 breekt ieder record. Prachtig, maar heeft ook een keerzijde. Onder meer door de hitte en het neerslagtekort heeft dit consequenties voor de natuurgrasvoetbalvelden. In deze email informeer ik jullie naar de status van de natuurgrasvelden bij je vereniging.

Droogte

In de maanden mei / juni hebben wij onderhoud gepleegd aan de natuurgrasvelden, waaronder het doorzaaien van de velden. Onder “normale” omstandigheden liggen de natuurgrasvelden er na een periode van ca. 8 weken weer prachtig bij en klaar voor gebruik voor het nieuwe voetbalseizoen. Echter door de aanhoudende droogte en het sproeiverbod vanuit het Waterschap voor een periode van in eerste instantie 10 weken (tot medio september), hebben wij de velden niet kunnen besproeien. Gevolg is dat de velden voor een groot deel verdroogd zijn en het graszaad niet voldoende tot ontwikkeling heeft kunnen komen. Het nu bespelen van de velden geeft onherstelbare schade aan de grasmat.

Doorzaaien

Vandaag – dinsdag 21 augustus – heeft de firma De Ridder in opdracht van Sportservice Veenendaal de natuurgrasvelden wederom ingezaaid. Gelet op het sproeiverbod wat geldt enigszins een risico omdat we de velden niet mogen besproeien, maar gelet op de weersvoorspellingen (kans op regen de komende week) hebben wij besloten om toch tot doorzaaien over te gaan.

Wat houdt dit in?

Gelet op de minimale tijd – 6 weken – die benodigd is voor het laten kiemen / wortelen van het graszaad is het niet toegestaan om te velden te gebruiken tot 22 september 2018. Ik wil je ook vragen om dit heel goed binnen de vereniging te communiceren met trainers en spelers. Als de velden toch worden gebruikt geeft dit schade die niet meer te herstellen is en waar je de gehele competitie de gevolgen van ondervind.

Uitwijken

Het kan zijn dat er voor trainingen / oefen-, bekerwedstrijden uitgeweken moet worden naar verenigingen die over een of meerdere  kunstgrasvelden beschikken. Ik ga ervanuit, dat dit in goed overleg tussen de verenigingen onderling wordt geregeld.

Tot slot

Op basis van de weersomstandigheden de komende weken, zullen wij van week tot week, van veld tot veld bekijken welke mogelijkheden er zijn. Op deze manier werken wij eraan om tot bespeelbare velden te komen gedurende het gehele seizoen.

Sportservice Veenendaal

Bekijk hier het toernooischema 2018