Stand van zaken VRC O23-1 halverwege seizoen 2022/2023

Zo halverwege de competitie en aan de start van de 2e helft van het seizoen 2022/2023 brengen we jullie even op de hoogte over het wel en wee van VRC O23. De eerste seizoenshelft zit er op! We hebben met een aantal teams een hele competitie gespeeld en zijn uiteindelijk 2e geworden in de poule van 8 ploegen.
We hebben 14 wedstrijden gespeeld waarvan 10 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 2 verloren. Met een doelsaldo van 43 doelpunten voor en 14 tegen hebben we een prima prestatie geleverd. De laatste wedstrijd wonnen we maar liefst met 0-9 uit bij Quick Amersfoort. Pfff… wat was het koud toen de wedstrijd om 16.15 uur begon en we al wisten dat we geen eerste meer konden worden. GVVV is uiteindelijk terecht 1e geworden van de poule met uiteindelijk maar 5 verliespunten. Wel leuk om aan te geven is dat VRC O23 hiervoor  gezorgd heeft. (GVVV – VRC: 1-3 en VRC – GVVV : 0-0) De thuiswedstrijd tegen GVVV werd gespeeld aan het einde van de middag op zaterdag 12 november. Bij deze aantrekkelijke wedstrijd waren ongeveer een 400 man/ vrouw publiek aanwezig die een van beide kanten hele mooie wedstrijd te zien hebben gekregen. Wow!

Mooi om te melden is ook dat we tijdens de 1e competitiehelft veel complimenten hebben gekregen over het leuke voetbal dat we als VRC O23 spelen, de inzet en de beleving die de mannen laten zien.

Zoals eerder gezegd is alles om de VRC O23 heen is tot in de puntjes geregeld. Iedereen loopt er netjes bij in gesponsorde kleding, de thuiswedstrijden worden gespeeld op het hoofdveld onder begeleiding van muziek en het scorebord, de spelers hebben een professionele conditietest moeten doen en de spelers van VRC O23 trainen regelmatig mee met het eerste team van VRC (waardoor ook spelers uit de jeugd van VRC weer mee trainen met de O23).

We doen er alles aan om zoveel mogelijk jongens klaar te stomen voor het vlaggenschip van VRC en de stap naar dit hoge niveau een stukje kleiner te maken. En wat is het dan leuk om te melden dat er al 7 spelers van de O23 mee gedaan hebben met één of meerdere wedstrijden met VRC 1. Ook mooi om te melden is dat spelers die in het begin geselecteerd zijn om te leren en ogenschijnlijk minder zouden spelen al heel veel wedstrijd minuten in de benen hebben zitten en daardoor natuurlijk ook steeds beter worden. Een mooie WIN-WIN situatie dus. Neem daar ook nog eens bij dat er diverse jongens van de JO19-1 weer mee gedaan hebben met de VRC O23.

Alles bij elkaar opgeteld worden we daar als technische staf heel erg blij van en daar doen we het allemaal voor.

Maar we zijn er nog lang niet….. We kunnen nog veel beter en hebben nog veel te leren. En daar zijn we dinsdag 3 januari 2023 weer mee begonnen. Op naar de 2e seizoenshelft dus… en wat voor 1. Doordat we 2e zijn geëindigd zijn we net niet gepromoveerd naar de 3e divisie maar blijven we 4e divisie spelen. We zijn ingedeeld in een andere prachtige poule met allemaal andere ploegen. Voor ons staat zaterdag 14 januari 2023 al de eerste competitiewedstrijd op het programma. We gaan dan naar Arnhem en spelen dan om 11.00 uur uit tegen MASV O23-1.

Doel van de komende maanden blijft dan ook: Hard werken, leren van de trainingen, naar elkaar luisteren, vragen stellen, kritisch zijn op je eigen presteren en op houding en gedrag.

Als je in de gelegenheid bent, kom dan ook de 2e seizoenshelft eens een keer kijken naar de VRC O23. We spelen de thuiswedstrijden meestal rond een uur of 11.30 uur.

En dat begint zaterdag 7 januari a.s. al met een oefenwedstrijd. We spelen dan om 12.30 uur thuis tegen SDC Putten 2 (1e klasser). Dus iets eerder naar de traditionele VRC nieuwjaarsborrel komen en je kunt de jongens zien spelen.

Als er vragen zijn over de VRC O23, is er in welke vorm dan ook belangstelling voor VRC O23 of willen jullie meer weten..… neem dan gerust eens contact op met iemand van de technische staf, bestaande uit Vincent Hovestad, Marc Soekimo, Gert van Dijk, Berry van Veenendaal, Amy van de Werken en Alex Admiraal.