Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Start G-jeugdvoetbalteam v.v. VRC

Op donderdagavond 1 oktober zijn we bij VRC gestart met een jeugdteam voor spelers tussen de 7 en 15 jaar met een beperking.

Sinds de start van het voetbalseizoen 2017-2018 biedt VRC voetbal aan mensen met een beperking. Welke beperking je hebt en in welke mate is niet belangrijk: iedereen is welkom! Inmiddels voetballen en trainen zo’n 20 spelers, tussen de 16 en 52 jaar, elke week op hun eigen niveau. Het plezier en gezelligheid staat voorop. Daarnaast hebben we respect voor elkaar.

Een van de wensen was nog de start van een jeugdteam. Dit is nu gelukt!

Onder de bezielende leiding van Jan van Dalem (tevens trainer van VRC JO-19) en Massai Regelink zijn 4 spelers (inmiddels heeft een 5e speler zich aangemeld) begonnen met de training. We trainen op donderdagavond van 19.00 – 20.00 uur. Er wordt gelijktijdig getraind met het senioren team. We starten met een gezamenlijke warming up en daarna krijgen de spelers van het jeugdteam op hun eigen niveau de training.

Komende seizoen zullen we nog niet deelnemen aan de competitie. In de toekomst, wanneer we genoeg spelers hebben, gaat het jeugdteam, net als het seniorenteam, deel nemen aan de competitie van de KNVB.

Tijdens deze eerste periode van alleen trainen zullen we ook oefenwedstrijdjes organiseren (misschien wel tegen spelers van het 1e elftal van VRC), daarnaast doen we ook andere leuke dingen samen zoals wedstrijd kijken bij de G1 en samen een patatje eten of samen op voetbalkamp (uiteraard niet tijdens deze coronaperiode).

Heeft u een kind met een beperking tussen de 7 en 15 jaar die graag wil voetballen, meldt hem of haar dan aan via de site van VRC en laat hem/haar een paar weken proef trainen. Uiteraard bent u ook van harte welkom om eerst een keer gewoon te komen kijken bij een training op donderdagavond. Stuur wel een berichtje naar de coördinator van het G-voetbal. Uiteraard zijn nieuwe spelers voor het seniorenteam ook van harte welkom.

Gezien de groei, van deze nieuwe afdeling binnen VRC, zijn we dringend op zoek naar mensen die een stukje van hun vrije tijd willen geven aan de organisatie rondom deze mooie groep mensen/spelers. Denk hierbij aan het verzorgen van de PR, regelen van vervoer, organiseren van activiteiten. Wil je helpen meldt je dan aan bij de coördinator van het G-voetbal. Je krijgt er ontzettend veel waardering van de spelers voor terug!!

Tot slot zijn we ook nog op zoek naar sponsors om dit nieuwe jeugdteam in mooie kleding te steken. Heb je interesse om onze G-afdeling financieel of op een andere manier te ondersteunen, neem dan met onderstaande persoon contact op.

Bram Bargeman

Coördinator G-voetbal VRC