Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Terugblik op het zaalvoetbaltoernooi JOC

Wat een kinderen! Verdeeld over de JO8 t/m JO15 hebben 24 teams zich opgegeven. Dat vroeg wel enig puzzelwerk om er een mooie verdeling en leuk toernooi van te maken.

De JO8 en JO9 teams streden in de ochtend, 6 tegen 6 om de 1e, 2e en 3e prijs.. Wat was het spannend! allereerst 20 wedstrijden van ieder 5 minuten, poeh een strakke planning zorgt er uiteindelijk voor dat we maar ietsje uitliepen 😉 De finale tussen de JO8-1 en JO9-1 was spannend en ging gelijk op, uiteindelijk kon geen van de teams een voorsprong behouden en eindigde de wedstrijd in een gelijk spel. Dus kreeg ieder team een beker met daarop een één. Ook voor de JO9-2 en mooie beker, die door doelsaldo de beste waren van de overige kinderen in de ochtend. We eindigden met de prijsuitreiking, een mega selfie en een lekker zakje snoep.

We vervolgde het toernooi met de JO10-JO11-MO11-JO12, 2 poules van 4 teams komen ter strijde! Wat is het leuk om te zien hoe de jongens en meiden met plezier tegen elkaar spelen. Waar ik persoonlijk vooraf dacht grote doelsaldo’s te zien blijkt het dat onze jeugd best aan elkaar gewaagd is. De finale is gespeeld door de JO12 2/3 tegen de JO10 1/2 en eindigde in winst voor de JO10’ers met eindstand 1-2. De derde prijs is verdiend door de jongens van de 12-2 en ook hier maakte Haribo alle kinderen vrolijk!

Als afsluiting van het toernooi streden de JO13, JO14 en JO15 om de felbegeerde bekers. Omdat de JO13-1 en JO13-2 met bijna het hele team opgegeven waren hebben ze zich ingeschreven als 2 teams, en konden deze 4 teams samen een poule vormen. Zo viel in eerste instantie het lengte en trapkracht verschil niet zo op. De 2 teams die in de poule 2e waren geworden wilde nog graag strijden voor de 3e plaats, deze wedstrijd werd gespeeld tussen JO13-2 tegen JO15-3 en eindigde in een gelijke stand. Met penalty’s werd de wedstrijd beslist en is het de JO13-2 die de beker mee naar huis mag nemen. De 14-1 en JO13-1 waren ongeslagen poulewinnaars en ook zij waren echt aan elkaar gewaagd, want hier eindigde de wedstrijd in een gelijk stand en met het nemen van penalty’s zijn we uiteindelijk gekomen tot de winnaar team JO14-1.

We kijken terug op een leuk toernooi en willen graag weten of u dat ook vond. Bent u tevreden vertel het voort, zijn er klachten vertel het ons.

Graag wil ik de scheidsrechters Stefan Admiraal, Lucas Pfeifer, Thomas de Jong, Niels de Jong en Ruben Bargeman bedanken! En als laatst nog de eindstand van de opbrengst voor giro 555: totaal is door verkoop chocolade, drinken en inschrijfgelden minus de kosten (zaalhuur e.d.) € 260,22 opgebracht.

Met ontspannende groet,
Monique Bakkenes