Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Trainingskamp VRC 1 , het prachtige zuiden…

Vrijdag 17 januari 2020,

Dit was de eerste dag van het trainingskamp van VRC 1 welke belegd werd, niet in het Spaanse Marbella, maar dit jaar in Tilburg. Wegens de vele schoolverplichtingen en overige afmeldingen was het dit jaar niet haalbaar om naar de prachtige kustplaats te gaan. Dus werd er gekozen voor wat dichterbij wat uiteindelijk resulteerde in Tilburg.

De eerste dag kwam de selectie en staf aan in het hotel Auberge du Bonheur in Tilburg, die ons van een uitstekende uitvalsbasis voorzag met prachtige kamers en dito restaurant.

Op de eerste avond werd er getraind op het complex van OJC-Rosmalen. Deze prachtige accommodatie werd het toneel waar de selectie een stevige training onderging. Hierna was er een gezellig samenzijn in het hotel waar men het tegen elkaar kon opnemen middels een voetbal spel onder leiding van de assistent trainer. Duidelijk is gebleken dat er nog voldoende ruimte ter verbetering is als het gaat over de kennis omtrent het onderwerp voetbal. Na dit enerverende spel werd er netjes afgesloten in het hotel en gingen sommige nog even de stad verkennen voor de zaterdagnacht.

Zaterdag 18 januari 2020

Na een goede nacht (rust) werd er om 09:30 aangeschoven voor het ontbijt waarbij iedereen keurig op tijd was op 1 na. De speler in kwestie kon alvast gaan nadenken over het liedje die hij mocht zingen in de loop van de middag.

In de middag stond er namelijk een bezoek gepland aan het Koning Willem ll stadion waar ook de lunch genuttigd werd. We werden door onze hoofdsponsor Huis en Hypotheek (Dave Smits) hartelijk welkom geheten in het stadion en kregen een zeer leerzame toespraak van Dave te horen. De “lessons learned” van Dave waren een inspiratie voor een ieder en gaven iedereen stof tot nadenken. Behalve die ene, deze persoon was nog steeds bezig met het liedje wat hij moest gaan zingen voor de gehele groep, die inmiddels ook was vergroot door de komst van bestuursleden VRC, bestuursleden van de Veensche Businessclub, sponsorcommissie,  technische commissie en overige prominenten personen van VRC.

Het moment was daar, Dave werd bedankt voor zijn gastvrijheid en verhaal en kreeg als bedankje een verfrissende versnapering en….. een prachtig lied welke gezongen werd door Ruben R.
“Heb je even voor mij” galmde uit zijn stembanden en hij kreeg zowaar zijn publiek in beweging. Ik durf oprecht te zeggen dat men bij TVOH had omgedraaid met hun stoel en gevraagd hadden of Ruben in hun team zou komen.

In de middag werd er afgereisd naar de tweede trainingslocatie. Ditmaal was het sportpark van voetbalvereniging VOAB in Goirle ons toneel. Terwijl de selectie en staf arbeid verrichten op het veld werden zij ondersteund door de meegereisde entourage. Deze gaven ons een enorme boost door vanuit de (warme) kantine met een biertje in de hand te zwaaien. Een betere 12de man kan je niet wensen.

Desalniettemin werd er goed getraind en mocht een ieder tevreden zijn met de verrichte arbeid.

De avond stond in het teken van een hapje eten in het centrum bij Tilburg. Op het oog een prima Italiaans restaurant maar kwalitatief waren er wel verbeterpunten. Afijn. Eenmaal uitgegeten werd er koers gezet naar de vele kroegen en leefden zij nog lang en gelukkig.

Zondag 19 januari 2020,

Met kleine oogjes aan het ontbijt werden de verhalen van de nacht heroïsch verteld waarna er vervolgens werd uitgecheckt.

Een meer dan geslaagd weekend waarmee er een goede voorbereiding is gedaan voor de tweede seizoenshelft. Een speciale dank aan alle mensen die geweest zijn vanuit VRC. Jullie betrokkenheid bij de club en VRC 1 is fantastisch en toont de onderlinge verbondenheid. Ook nogmaals dank aan Dave Smits en Willem ll voor jullie gastvrijheid en flexibiliteit.

Stefan Tanis