Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Twee wijzigingen van de corona maatregelen van 13 oktober

De KNVB heeft twee aanpassingen m.b.t. trainen en onderlinge wedstrijden op hun site gezet.

De eerste aanpassing geldt de JO19 teams

De KNVB heeft de vraag beantwoord hoe de leeftijdsgrenzen geïnterpreteerd moeten worden.

Het antwoord is: “Alle spelers in de teams binnen onze jeugdcompetities (t/m O19), mogen sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.”

Dit betekent dus dat JO19-1, JO19-2 en de JO19-3 gewoon mogen trainen en onderlinge wedstrijden mogen spelen.

De tweede aanpassing geldt voor alle senioren teams

Ook deze teams mogen weer onder voorwaarden trainen.

• De teams mogen, in kleine groepjes van 4 spelers, trainen.
  • De trainer wordt niet gerekend tot het viertal.
  • De groepen van vier spelers moeten zoveel als mogelijk is, in vaste samenstelling trainen.
  • De onderlinge 1,5 meter afstand moet in de groep altijd in acht wordt genomen.
  • De groep moet daarnaast duidelijk herkenbaar zijn. Zodat zichtbaar is wie bij welk groepje hoort. Denk hierbij een afwijkende hesjes.

Het bestuur voegt hier aan toe dat er per veld maar 1 team tegelijk mag trainen.

VRC 1, VRC  2 en de Vrouwen 1, mogen hier per direct gebruik van maken.

Voor VRC 3 t/m VRC 8, voor 30+ vrouwen en 35+ mannen geldt dat zij zich hiervoor eerst op moeten geven, zodat wij kunnen kijken op welke dag of tijd dat zou kunnen. Opgave per mail aan voorzitter-ctz@vv-vrc.nl

Als er onvoldoende ruimte is dan zullen we kijken of de trainingen van VRC 1, VRC 2 en de Vrouwen 1, beperkt kan worden tot 1 x per week.