Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Uitblinker Rentenaar leidt VRC met vijf goals naar overwinning

0 280

Ondanks een snelle achterstand is VRC erin geslaagd te werken aan het zelfvertrouwen. De Veenendalers krijgen normaal gesproken veel kansen en falen dan in de afwerking, maar zaterdagmiddag startte de goaltune zes keer en werd Be Quick Zutphen op een 6-2 nederlaag getrakteerd. 

Bron: Regiosport Veenendaal / Jeroen van der Veer
foto’s: Ted Walker

Meer sportnieuws lees je op  Regiosportveenendaal.nl  Of volg hen via Facebook, Twitter of Instagram.

RegiosportVeenendaal is de meest complete sportwebsite in regio met nieuws over o.a. voetbal, hockey, korfbal, waterpolo en tafeltennis.

‘Tikkie terug, Jaap’, moest Noah Ploeg gedacht hebben na ruim tien minuten spelen. Op dat moment had VRC al vier opgelegde kansen gemist, toen de rechtsback -ietwat onbewust- in de fout ging. Hierdoor pakten de bezoekers brutaal de voorsprong, maar de Jan Gaasbeek-brigade raakte niet in paniek.

De thuisploeg bleef voetballen en daarnaast toonde Ploeg karakter door zich niet van de wijs te laten brengen. Mede door zijn aanvallende spel kwam er de ene na de andere aanval en wist VRC voor rust drie keer te scoren. De gelijkmaker kwam op naam van Ruben Rentenaar, Edwin van den Berg produceerde de 2-1 en opbouw spits Rentenaar bracht de marge op twee. ,,Ik werd bij die terugspeelbal geduwd en lag op de grond”, blikt Ploeg terug. ,,Daardoor kwam de bal ongelukkig in hun voeten.”

In de rust zou Bas Muller in het veld komen voor Ploeg, maar doordat meerdere spelers met wat pijntjes rondliepen ging de wissel niet door. ,,Ik was al uitgekleed”, lachte het talent na afloop, die door andere wijzigingen als rechtsbuiten moest spelen. ,,De trainer probeert dat steeds vaker, zodat ik met mijn drive en snelheid eroverheen kan klappen.”

Direct na de onderbreking maakte Rentenaar zijn hattrick compleet en was de overwinning zo goed als binnen. Dit werd bevestigd nadat Erik van de Putte ein-de-lijk weer eens dacht te kunnen scoren, maar onderuit werd gehaald. Rood voor de tegenstander en kat in het bakkie voor VRC; een 4-1 voorsprong en tegen tien man.

Doordat Van de Putte na de rode kaart van de tegenstander aantoonde de man van de assist te zijn, kon Rentenaar zijn vierde en vijfde treffer op aangeven van de kleine linksbuiten maken. Dat de bezoekers tussendoor nog één keer scoorden, sprak niemand over.

,,De laatste paar wedstrijden maakten wij inderdaad te weinig doelpunten”, analyseerde Ploeg. ,,Maar het is nooit een dingetje geworden. We bleven elkaar motiveren en het is niet zo dat we elkaar liepen af te zeiken. Dat is ook onze kracht; het team. Dat zag je ook vandaag.”

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenementen

  • Geen evenementen

Toernooien

Bekijk hier het

Challenge

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041
Ma-VR van 8:30 -11:00 uur / ZA van 8:00-17:00 uur
Privacy