Uitnodiging voor Intern 7×7 toernooi

Gelukkig mogen ook alle senioren teams weer op de club in teamverband voetballen. De jeugdteams t/m 17 jaar mogen wel tegen andere clubs voetballen maar de JO19  teams en alle seniorenteams mogen dat helaas nog niet.

Maar wat is het toch weer heerlijk dat ook deze teams weer de spreekwoordelijke wei in kunnen om te kunnen voetballen. Weliswaar alleen wedstrijden tegen elkaar, maar dat is al een hele verbetering.

Wij willen dit graag met elkaar “vieren” en daarom organiseert VRC op 3 juli een groot 7×7 toernooi voor zowel de vrouwen als de mannen.

Het toernooi begint om 11 uur en is bedoelt voor:

• Vrouwen 1;
  • 30+ vrouwen;
  • JO19-1, JO19-2 en JO19-3 ;
  • 35+ mannen;
  • Senioren mannen;
  • Vrijwilligers vanaf 18 jaar

Let op: Alleen leden of vrijwilligers van VRC mogen deelnemen. Gasten van buiten onze vereniging kunnen niet aan dit toernooi deelnemen.

De opzet is om met de teamindeling rekening te houden met het krachtsverschil. Te denken valt bij de mannen aan een recreatiepoule en een prestatiepoule

7×7 heeft specifieke spelregels. Je vindt deze spelregels helemaal onderaan deze mail. De huidige Corona basisregels staan ook onderaan deze mail.

Horeca

Omdat er na 30 juni naar alle waarschijnlijkheid weer meer personen op de terrassen en de kantine aanwezig mogen zijn, hebben we voor 3 juli gekozen. Na afloop van het toernooi kunnen we dan hopelijk met elkaar weer genieten van een heerlijke derde helft. Afhankelijk van de coronamaatregelen zal het horeca team gaan onderzoeken of we nog iets speciaals kunnen organiseren, bijvoorbeeld een BBQ.

Opgave deelname Vrouwen

De vrouwen spelen een eigen mixtoernooi. Je moet je als individueel persoon aanmelden en de organisatie deelt je dan in een team in.

Je kunt je per e-mail ( 7x7vrouwen@vv-vrc.nl) hiervoor aanmelden. Geef in deze mail het onderstaande op:

• je naam
  • het team waarin je speelt.

Opgave deelname Mannen

De mannen spelen een teamtoernooi. De mannen moeten zich dus als team inschrijven. Eén van de spelers van het team kan het team per e-mail (7x7mannen@vv-vrc.nl) aanmelden.

Geef in deze e-mail het onderstaande op:

• Naam van het team
  • Naam van de spelers en het team waarin ze spelen

Lukt het jou niet om een team te formeren en wil je toch graag meedoen, laat ons dat dan per e-mail (7x7mannen@vv-vrc.nl) weten. Wij gaan dan proberen een plek in een team voor je te regelen.

De opgave van zowel de vrouwen als de mannen moeten binnen zijn voor 25 juni, zodat de organisatie nog genoeg tijd heeft om de poule- en wedstrijdindeling in elkaar te zetten.

Wij zien jullie reacties en aanmeldingen graag voor 25 juni tegemoet en hopen jullie op 3 juli in sporttenue te mogen begroeten.

Let wel, alles organiseren wij onder voorbehoud en conform de corona richtlijnen die op dat moment gelden. De huidige ontwikkelingen zijn positief dus dat zijn wij daarom ook!

Heel graag tot dan en meld je direct aan!

Met vriendelijke sportgroeten.

Leendert van Appeldoorn, Ewout van de Wielen, Nico van Ginkel, Peter Hasselaar en Gerrit Jan van de Weerthof

==================================================================================

Corona
Omdat Corona nog steeds onder ons is, gelden onderstaande regels ook op deze dag

• heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • vermijd drukte;
  • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • schud geen handen;
  • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
  • houdt na de wedstrijd overal op het sportpark 1,5 meter afstand;
  • voor gebruik van de kantine en de terrassen gelden dezelfde regels als voor de openstelling van de horeca. O.a. max. 4 personen aan een tafel.
  • er mogen volgens de huidige regels geen toeschouwers aanwezig zijn.

Wij zullen in de week van 28 juni t/m 3 juli de op dat moment geldende regels op onze site en socials publiceren.

Spelregels

• Aantal spelers:
    Een compleet team in het veld bestaat uit een doelman en zes veldspelers.
  • Wissels:
    Teams mogen doorlopend wisselen.
  • Speelschema:
    De teams spelen afhankelijk van het aantal inschrijvingen volgens een daarvoor vastgesteld schema.
  • Wedstrijdduur
    De totale speelduur van de wedstrijden is max 15 minuten en is ook weer afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
  • Scheidsrechter
    De wedstrijden worden geleid door een neutrale spelbegeleider c.q. scheidsrechter
  • Spelregels:
    7×7 hanteert de normale spelregels veldvoetbal, met de daarop volgende uitzonderingen
  • Spelbegin:
    De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen.
  • Buitenspel:
    Is niet van toepassing.
  • Strafschop:
    De afstand doellijn – penaltystip bedraagt 8 meter.
  • Uitbal:
    Bij een uitbal wordt het spel hervat met het inpassen of schieten van de bal. De tegenstander moet op minimaal 5 meter afstand staan. Het is toegestaan om direct te scoren.
  • Hoekschop:
    Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.
  • Sliding:
    Het maken van slidings is niet toegestaan.