Algemeen, Jeugd, Meiden, Uitgelicht

Update commissie voetbaltechnische zaken

In deze lastige tijd, wil ik toch een positief bericht schrijven op onze site.
Als voorzitter van de commissie technische zaken mag ik van geluk spreken, dat ik nog wekelijks op het sportpark kom. Wat ik de afgelopen maanden heb gezien, daar werd en blijf ik vrolijk van.

Zoveel enthousiaste kinderen en trainers, die ondanks de corona tijd, plezier en mentaliteit tonen op het voetbalveld. Fantastische trainingen, leuke onderlinge wedstrijden en mix toernooien. Erg leuk om te zien. Gelukkig zien we ook nu onze seniorenteams op de trainingsvelden, die zich netjes aan de gestelde maatregelen houden. Laten we hopen dat het snel beter gaat en dat we kunnen starten met de Veense Voetbalcup. Zoals op onze site vermeld een mooi initiatief vanuit de 6 Veenendaalse voetbalverenigingen. Hopelijk een samenwerking waar we als verenigingen van elkaar kunnen leren en dit ook kunnen doorzetten.

Beleid
In dit seizoen hebben wij verdere stappen genomen in het beleid binnen onze jeugdopleiding. Enkele pijlers:

• Onze samenwerking met FC Utrecht is vergroot, waarbij wij onze trainers (selectie en breedte) meer handvatten gaan bieden in het trainersvak.
  • De Voetbalacademie heeft een boost gekregen, waarbij we enorm veel positieve energie en aandacht van krijgen.
  • De invulling van de selectietrainers in de onder- en bovenbouw is bijna voltooid. Dit zorgt voor continuïteit binnen onze jeugdopleiding, omdat we graag verder gaan met de huidige trainers.
  • Interne scouting zal een adviserende rol krijgen binnen onze commissie, waarbij we het talent niet verloren laten gaan.

Selectiebeleid
Op dit moment zijn onze technisch coördinatoren bezig met een 1e blauwdruk van de selectieteams. Hierna zullen wij advies inwinnen bij interne scouts en trainers om in een later stadium de selectieteams gereed te hebben. De planning wat betreft teamindeling zal de aankomende maand verder uitgewerkt worden.

Samenstelling
In mijn rol binnen deze vereniging ben ik ontzettend blij met de mensen binnen onze commissie. Zeer verheugd wil ik jullie schrijven dat voor volgend seizoen de volledige commissie voetbaltechnische zaken intact blijft. Prettig om nog een seizoen verder te gaan met:

Jan Westerhof (technisch coördinator bovenbouw)
Bert van de Weerd (technisch coördinator onderbouw)
Jasper de Ruiter (coördinator dames – en meidenvoetbal)
Maarten Anbeek (coördinator bovenbouw)
Bas van de Pol (coördinator onderbouw)

Ik kijk uit naar de eventuele opstart van de Veense Voetbalcup wedstrijden en naar de verdere samenwerking binnen VRC met commissieleden, bestuur, trainers, leiders, sectiehoofden en overige vrijwilligers.
Tot ziens binnen onze mooie vereniging en blijf gezond!

Patrick Rebergen
voorzitter-ctz@vv-vrc.nl