Algemeen, Meiden, Uitgelicht

Veel animo voor de eerste kennismakingstraining 35+ vrouwenvoetbal!

Off 1308

Dinsdagavond 19 juni stonden maar liefst 18 enthousiaste vrouwen in voetbalkleding klaar voor hun eerste kennismakingstraining 35+ vrouwenvoetbal bij VRC.

Dat de meeste vrouwen nog niet eerder hadden gevoetbald was in het begin ook wel te zien. Wat onwennig werden de ballen over gespeeld en het was duidelijk dat de stramme spieren nog opgewarmd moesten worden. Maar naarmate de training vorderde en de adviezen van de trainers werden opgevolgd, ging het niveau snel omhoog.

Ook een aantal oud speelsters van vrouwen 1 waren onder de indruk van het niveau en zullen waarschijnlijk ook de stoute schoenen aantrekken om eindelijk weer een balletje te gaan trappen. De training werd afgesloten met een partijvorm, en dat ging er best fanatiek aan toe. Na afloop waren de vrouwen nog enthousiaster dan voor de training, ondanks dat meeste de tong op de schoenen hadden hangen.

Komend seizoen gaat VRC starten met 35+ vrouwenvoetbal. Het eerste half jaar trainen we 1x in de week en spelen we een paar keer een oefenwedstrijd. In het voorjaar van 2019 is het de bedoeling om ook competitie te gaan spelen. Je speelt dan om de week op een vrijdagavond 3 of 4 wedstrijden van 20 minuten. Je speelt op een half veld 7 tegen 7.

Doe je mee?

Ook altijd al willen voetballen, of ben je gestopt, maar begint het weer te kriebelen? Meld je aan en doe met ons mee.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leonie Anbeek-Krooswijk; tel: 06-39148633 of stuur een e- mail naar maartenenleonie@hotmail.com.

Jasper de Ruiter

Coördinator Vrouwen- en meidenvoetbal VRC