VEENENDAAL VS. EDE

Het is wel even wennen aan de nieuwe competitieopzet van de KNVB. Eerst een paar weken voetballen voor de Beker, en dan een aantal weken gewoonweg geen wedstrijden. Gelukkig hadden trainers Mark Beudeker en Ivan Stefanovic een oefenwedstrijd voor VRC JO17-1 geregeld tegen dé club uit Ede, DTS (Door Training Sterk).

VRC is ondertussen de grootste club van Veenendaal geworden (iets waar we best wel trots op mogen zijn). Vandaar dat de wedstrijd van vandaag wel een beetje als Veenendaal versus Ede voelde. Vanwege de grootte van onze vereniging, en een beperkt aantal velden, kon de oefenwedstrijd pas om 16.00 uur – laat – thuis ingepland worden. Vandaar dat we DTS zeer erkentelijk waren dat we al om 10.15 uur bij hen op het hoofdveld terecht konden.

Onze aanvoerder Marnik van de Haar kon er vandaag helaas niet bij zijn, waardoor Mart Verschoor een plaatsje opschoof naar het middenveld. Dat deed hij met verve – en zoals altijd zeer balvast. De verdediging met Lesra Labrijn, Levi van Doorn, Vigo Hasselaar en Gerdo van de Weerd stond in de eerste helft als een huis. Er werd strak op buitenspel gespeeld waardoor keeper Mike Bieze niet veel te doen had.

In de voorbereiding op het seizoen had DTS besloten, net als VRC, om het 15-1 team door te schuiven naar Onder 17. Fysiek was er dus sprake van een gelijke – en interessante – strijd.

VRC drong in de eerste helft geregeld aan, maar kon vaak de laatste pass niet vinden. Kaydin Buras trok de bal wel een keer goed voor vanaf de achterlijn, maar de verdere aanval werd afgefloten voor buitenspel. Dit, en het dragen van de aanvoerdersband door afwezigheid van Marnik van de Haar, deed Lesra Labrijn waarschijnlijk besluiten gewoonweg de bal vanaf meer dan 20 meter over de keeper te schieten: 0-1! En met die stand werd het ook rust. Vaste supporter van het team, Ruben Bargeman, kon daarmee tevreden naar de kantine.

In de tweede helft drong DTS meer aan, en had VRC het moeilijk om de defensie op orde te houden zoals het in de eerste helft het geval was. DTS kwam via een boogbal over Mike Bieze op 1-1. Daar waar in de eerste helft de laatste pass vaak niet gegeven kon worden, kreeg VRC in de tweede helft wel meer kansen. Cruciaal in de wedstrijd was een schot van Lars Oosten die vanuit VRC JO16-1 vandaag meedeed. Immers zeker twee meter buiten de 16 meter maakte de keeper van DTS overduidelijk hands, zonder dat de scheidsrechter hiervoor floot. Met een 1-1 stand, wat verdiend was geweest, maakte DTS een paar minuten voor tijd met een “hete bal” helaas nog 2-1.

Ieder nadeel heeft z’n voordeel zei Johan Cruijff. Doordat we tussen de eerste twee speelblokken van de KNVB geen wedstrijden hebben, konden we de krachten meten met DTS die normaal in Oost ingedeeld wordt en wij in West. Jammer eigenlijk. Maar straks tussen blok twee en drie nodigen we ze graag nog een keer uit op Spitsbergen voor een nieuwe derby Veenendaal versus Ede. Die uitnodiging staat alvast!

#GeelBlauwIsOnzeGlorie.