Algemeen, Jeugd, Meiden, Uitgelicht

Veense Voetbalcup poule-indeling bekend

Op de Veense voetbalvelden hoor je het nu al regelmatig. “Weet jij al tegen wie je moet, straks als de Veense Voetbalcup gaat beginnen?” Achter de schermen zijn de Veenendaalse voetbalverenigingen hard bezig om de Veense Voetbalcup vorm te geven. Welke teams kunnen het beste vriendschappelijk tegen elkaar spelen? Op welke dagen en tijden gaan we spelen? Tot wanneer mogen we doorspelen? Wordt de competitie voor de A-categorie nog hervat? Hoe houden we de KNVB, de gemeente en Sportservice Veenendaal aangehaakt?

Het is nog niet zover! Toch staat de Veense Voetbalcup klaar om te beginnen. Zodra Den Haag, de KNVB en de gemeente groen licht geven kan er onderling in Veenendaal gespeeld worden. “We hebben verschillende scenario’s klaar liggen. Natuurlijk hopen we dat iedereen straks weer het veld in mag, maar ook als er een keuze wordt gemaakt voor een beperkte groep kunnen wij het aan.” Het zijn de woorden van VRC voorzitter Gerrit Jan van de Weerthof, één van de initiatiefnemers van de Veense Voetbalcup.

De wedstrijdsecretariaten hebben de afgelopen periode hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Een poule-indeling waarbij de voetbalverenigingen geprobeerd hebben rekening te houden met de onderlinge krachtsverhoudingen. Het kan dus gebeuren dat een meidenteam tegen een team met alleen maar jongens speelt, dat verschillende leeftijdsgroepen samen in een poule spelen of dat Damesteams 7X7 gaan spelen. Nieuwsgierig? Je vind de indeling HIER

De komende periode zullen we jullie op de hoogte blijven houden van de laatste ontwikkelingen. Je kunt ons nu al vinden op Instagram, Twitter en Facebook. We zien elkaar op de socials en hopelijk snel weer op het voetbalveld.

Sportieve groet van de organisatoren van de Veense Voetbalcup

DOVO, GVVV, MERINO’S, SV PANTER, VV VEENENDAAL EN VV VRC

Toevoeging VRC:  Vrouwen 30+ en het G-team kunnen niet aan de Veense Voetbalcup deelnemen, omdat de andere verenigingen geen vrouwen 30+ teams en G-voetbal hebben. VRC zal hen naar alle waarschijnlijkheid inschrijven voor de KNVB Regiocup. De Spitsies en Tigers blijven net als nu gewoon hun trainingen/wedstrijden op ons eigen sportpark doen.