Verhoging consumptieprijzen

VRC gaat per 7 januari 2019 de meeste consumptieprijzen verhogen. De laatste collectieve prijsverhoging was in januari 2016

Waarom moet er een prijsverhoging doorgevoerd worden?
Daarvoor zijn er 3 redenen:
Stijging BTW tarief

• VRC maakt geen gebruik van het lage en hoge BTW tarief, maar van een zogenaamde kantineforfait voor sportverenigingen. Dit wordt in de regel het mixtarief genoemd. Dit BTW tarief is verhoogd van 11,5% naar 13%; Dat betekent dat wij over alle consumpties (alcohol, non-alcohol en food) een hoger BTW percentage (13% ipv 11,5%) moeten gaan afdragen.(Deze stijging komt door de stijging van het lage BTW. Dat tarief is per 1 januari van 6% naar 9% verhoogd. Frisdrank, koffie en alle artikelen van de snackcorner/keuken vallen onder dit lage tarief. Alle alcoholische dranken vallen onder het hoge BTW tarief,wat op 21% blijft staan);

Stijging inkoopkosten

• Onze twee grote leveranciers (Amstel/Sligro en Kreko) hebben de afgelopen drie jaar de prijzen regelmatig verhoogd en hebben voor 2019 opnieuw (forse) prijsverhogingen aangekondigd;

Verhouding inkoop vs verkoop

• VRC heeft als doelstelling dat de verkoop van alle artikelen gemiddeld het dubbele is van de inkoop. Onder aan de streep moet dat een netto resultaat van 50% opleveren. De afgelopen twee jaar is de verhouding inkoop vs verkoop echter dusdanig verslechterd, als gevolg van de stijging van de inkoopkosten en het gelijk houden van de verkoopprijzen dat het netto resultaat onder deze 50% uitgekomen is.

Naast de contributie en de sponsorinkomsten is voor VRC het netto resultaat van de kantine, een zeer belangrijke bron van inkomsten, waardoor onze vereniging financieel gezond is. Om ook in de toekomst de vereniging gezond te houden is het nu echter noodzakelijk om de meeste consumptieprijzen te gaan verhogen, zodat het netto resultaat weer op de 50% komt te liggen.

De prijzen van de diverse artikelen voor de jeugd zoals RAAK frisdrank, chips en snoep zullen niet worden verhoogd. Gezien de doelgroep hebben we gemeend de prijzen hiervan gelijk te moeten houden.
Ook zullen we de prijzen van de diverse sausen (mayo, ketchup e.d.) niet verhogen.

Bar- en keukencommissie