Versoepeling Corona maatregelen.

De rijksoverheid heeft in de persconferentie van afgelopen vrijdag bekend gemaakt, dat de derde stap van het openingsplan op 5 juni ingaat. Wat betekent dat concreet voor de sport en specifiek voor VRC.

Sporten
Volwassenen  mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten.

• Dat betekent bij VRC dat alle senioren teams ongeacht de leeftijd van de speler of speelster, weer mogen trainen. Tijdens de trainingen mag er ook weer een partijvorm gedaan worden. Voor alle jeugdteams was dit al enkele weken mogelijk.

Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan.

• Dat betekent bij VRC dat alle senioren teams en de 30+ / 35+ teams weer een onderlinge wedstrijd op ons sportpark mogen spelen.
    Voor de jeugdteams en senioren teams met spelers tot 27 jaar was dit al enkele mogelijk.
  • De teams t/m O12 spelen al 3 weken hun wedstrijden in de Veense Voetbalcup. Komende dinsdag wordt bekend gemaakt of de teams t/m O17 ook wedstrijden kunnen gaan spelen in de Veense Voetbalcup. Maandagavond is daar tussen de Veenendaalse clubs, Sportservice en de Gemeente een overleg over. Volg de berichtgeving hierover op onze site.

Kleedkamers

Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open.

• De kleedkamers bij VRC gaan waarschijnlijk nog niet open. Omdat de opslagruimte onder de tribune gerenoveerd wordt en de opslagcontainer op de fietsenstalling vanwege de renovatie van de fietsenstalling verwijderd wordt, worden de kleedkamers op dit moment als opslagruimte gebruikt en zijn daarom niet beschikbaar. Het is op dit moment niet bekend wanneer ze weer gebruikt kunnen worden. Kom daarom zoals je dat het laatste half jaar heb gedaan in sportkleding naar het sportpark en douche je thuis.

Sportkantines

De sportkantines mogen op 5 juni ook weer tot 22 uur open. Registreren en een gezondheidscheck blijft verplicht.

Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor  kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden.

Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen. In restaurants en eetcafés geldt voor het diner een maximum van 2 shifts per avond per tafel.  Zelfbediening is niet toegestaan. Het inrichten van een afhaalfunctie is toegestaan. Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is ook niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht. Deze reservering mag ter plekke worden gedaan.

• Bij VRC gaat aanstaande zaterdag de kantine op de gebruikelijk tijd weer open. De kantine blijft vanwege de sluitingstijd van 22 uur, doordeweeks gesloten. Er mogen max 50 personen aanwezig zijn. Op het terras bij het hoofdveld en het terras bij veld 2 mogen ook per terras max 50 personen aanwezig zijn. Bij alle 3 de ruimtes gelden de standaard horecaregels zoals 1,5 meter afstand en max 4 personen aan een tafel.
  • Bij droog weer is de bar in de kantine gesloten en is de buitenbar op het terras bij het hoofdveld open. Bij regenachtig weer is de buitenbar gesloten en de bar in de kantine open.
  • De snackcorner en keuken in de kantine is open. Een warme hap kan vanaf zaterdag niet meer in de buitenbar besteld worden.

Tot slot

Wij zijn blij dat er weer extra sportmogelijkheden gekomen zijn. Helaas is nog niet alles mogelijk, maar wel fijn dat nu ook voor de senioren meer kunnen sporten. De volgende stap van het kabinet is op 30 juni. Laten we hopen dat er dan nog veel meer mogelijk is.

Met sportieve en warme groet,

Barend, Bert, Gerrit Jan, Gert, Harry, Joyce, Kees, Michell, Patrick

Bestuur v.v. VRC