Algemeen, Jeugd, Meiden, Uitgelicht

Versoepeling maatregelen sporten

Er mag vanuit de overheid weer gevoetbald worden.

We kunnen de voorbereiding op het nieuwe seizoen daardoor gelukkig weer op de gebruikelijke wijze gaan starten.

Vanuit de overheid zou dat voetballen op 1 juli al mogen. Het bestuur heeft in overleg met de commissie voetbalzaken en de technische commissie van VRC 1  en VRC 2, besloten dat VRC daar geen gebruik van zal gaan maken. Er worden dus in de zomer geen wedstrijden georganiseerd. Zoals al eerder aangekondigd, eindigen de officiële trainingen, die vanaf 6 mei onder “begeleiding” van de stewards uitgevoerd zijn, op zaterdag 27 juni,

Het besluit om nu geen wedstrijden meer te gaan organiseren, is mede gebaseerd op een advies van de KNVB.

Als laatste hierover nog een waarschuwing. Nu we allemaal weer zonder de eerdere restricties mogen voetballen, is het erg aantrekkelijk om bijvoorbeeld zo snel mogelijk oefenwedstrijden te gaan spelen.

Voor sommige oefenwedstrijden is sowieso een vergunning nodig en dat kan – zoals gisteravond gezegd – wel eens zo’n 6 weken duren. Daarnaast is het voor senioren ook niet verstandig.

Tot 1 juli moet nog met 1,5 meter afstand van elkaar worden getraind en dan is een week later een volledige wedstrijd spelen echt te belastend. Dat is vragen om blessures.

Omdat de meeste spelers nog nooit zo lang stil hebben gestaan als de afgelopen maanden, adviseert onze medische staf een periode van 6 tot 8 weken voor een gedegen opbouw richting toernooien en oefenwedstrijden.

Gebruik de zomer dus vooral om gezamenlijk weer wedstrijdfit te worden, zodat je bij de start van het seizoen niet geblesseerd langs de kant zit.

Bericht KNVB 25-6-2020

Zomer training mogelijkheid van 2 juli tot 6 augustus

Diverse teams hebben aangegeven dat zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om te blijven trainen op het moment dat de kantine open is. De kantine is open op donderdagavond van 20:00 24:00 uur en zaterdag van 14:00 uur tot 18:00.

Deze mogelijkheid wordt tot donderdag 6 augustus geboden. Vanaf dat moment start de voorbereidingen op het nieuwe seizoen voor sommige teams al weer.

De senioren mogen tijdens deze trainingen ook weer een partijtje spelen! De jeugd mocht dat al.

Start seizoen 2020/’21

Vanwege de versnelde versoepeling van de maatregelen betekent dit dat de competities in het amateurvoetbal nagenoeg allemaal kunnen starten op de reguliere data in de KNVB speeldagenkalender (klik hier). De komende dagen werkt de KNVB aan een concrete uitwerking hiervan en komen zij binnenkort met een officiële berichtgeving hierover. Bron KNVB

De bekerwedstrijden beginnen vooralsnog op zaterdag 29 augustus. De competitie begint dan op zaterdag 19 september.

Toeschouwers

Wij mogen straks onder voorwaarden ook weer bezoekers en toeschouwers op ons sportpark ontvangen. Aan het spelen met publiek zijn wel strikte voorwaarden verbonden. Zo moet overal 1,5 meter afstand in acht genomen worden. Daarnaast is het voor supporters niet toegestaan om uitgebreid te juichen of te zingen.

Ouders zijn dus in augustus weer van harte welkom!

Hoe ziet de route naar de eerste bekerwedstrijd er uit?
  1. VRC 1 en VRC 2 starten de voorbereiding op het nieuwe seizoen op zaterdag 8 augustus. Op zaterdag 15 augustus spelen zij hun eerste oefenwedstrijd;
  2. In week 34 (17  tot en met 20 augustus) beginnen de eerste trainingen van de de vrouwen 1 en de jeugdselectie teams.
    Selectie teams bovenbouw: JO13-1, JO14-1, JO15-1, JO16-1, MO 17-1 en JO19-1
    Selectieteams onderbouw: JO8-1, JO8-2, JO9-1, JO9-2, JO10-1, JO10-2, JO11-1 , JO11-2, JO12-1 en JO12-2
  3. Donderdag 20 augustus start training vanet G team. Deze trainen vanwege de drukte twee dagen later niet op de startzaterdag;
  4. Zaterdag 22 augustus wordt de startzaterdag gehouden en dan starten ook de overige jeugdteams met hun eerste training;
  5. Vanaf week 35 gaat het reguliere trainingsschema in en kan er door elk team -jeugd en senioren- weer op de met hun afgesproken vaste avond en tijd getraind worden; De komende weken gaat Jan Kees Bos met de opzet van het reguliere trainingsschema starten;
  6. Zaterdag 29 augustus starten de KNVB bekerwedstrijden. Sommige jeugdteams spelen geen bekerwedstrijden en beginnen direct met de competitie;
  7. Zaterdag 19 september begint de competitie.

Als laatste wijzen wij je nog even op het VRC /  FC Utrecht voetbalkamp
23 en 24 juli – FC Utrecht Voetbalkamp bij vv VRC in Veenendaal (leeftijd: 7 t/m 13 jaar)

Beleef tijdens het FC Utrecht Voetbalkamp van 23 en 24 juli hoe het is om te trainen als een echte FC Utrecht speler. Hét voetbalkamp waar jij super enthousiast vandaan komt, omdat je onder leiding van FC Utrecht trainers, niet alleen beter hebt leren voetballen, maar ook beter hebt leren samenspelen. Met een inspirerend programma van de FC Utrecht Academie dat jou motiveert om te werken aan techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel.

Wij wensen iedereen een fijne zomer en we hopen elkaar in augustus weer gezond een wel terug te zien op ons sportpark.