Algemeen, Jeugd, Meiden, Uitgelicht

VERZWARENDE MAATREGELEN TRAININGEN >18 JAAR OPGEHEVEN

Het kabinet heeft vanavond (17-11-2020) aangekondigd dat vanaf donderdag 19-11-2020 de verzwarende maatregelen, die vanaf 3 november voor sporters vanaf 18 jaar van toepassing waren, ingetrokken worden.

Mark Rutte begon de persconferentie met de complimenten aan ons allemaal. Met elkaar zijn we opnieuw in staat geweest om het virus terug te dringen.

Maatregelen blijven nodig.

Mensen houden zich beter aan de regels. Het aantal besmettingen wordt minder. Dat is goed nieuws. We zijn er nog niet. Daarom gelden voor sporters nu de volgende regels.

• Sporten mag als u 1,5 meter afstand van anderen houdt.
  • Sporten kan in uw eentje. Of in een team van maximaal 4 personen.
  • Wedstrijden zijn verboden.
  • Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder.
  • De sportregels gelden niet voor kinderen tot 18 jaar.
  • Kinderen tot 18 jaar mogen wel in grotere teams sporten. Of wedstrijden spelen met team van hun eigen club.
  • Sportkantines zijn gesloten.
  • Kleedkamers en douches zijn gesloten.
  • Er mag geen publiek komen kijken.

Het is voor het voetbal nog steeds een kleine stap terug naar normaal. Maar het is in ieder geval een stap in de goede richting.

Wat betekent dit nu voor VRC?

Algemene regels

De algemene richtlijnen blijven van kracht:

• Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen
  • Houd anderhalve meter afstand
  • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog
  • Vermijd drukte
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Trainen (vanaf donderdag 19 november)

De teams met spelers vanaf 18 jaar mogen weer, in kleine groepjes van 4 spelers, trainen.

• De trainer wordt niet gerekend tot het viertal.
    • De groepen van vier spelers moeten zoveel als mogelijk is, in vaste samenstelling trainen.
    • De onderlinge 1,5 meter afstand moet in de groep altijd in acht wordt genomen.
    • De groep moet daarnaast duidelijk herkenbaar zijn, zodat zichtbaar is wie bij welk groepje hoort. Denk hierbij een afwijkende hesjes.
    • Het normale trainingsschema is weer van toepassing!

Voor alle andere teams (Spitsies, Tijger, de JO8 t/m de JO17 en de MO11 t/m de MO17) zijn er nu geen wijzigingen. Zij kunnen gewoon op normale wijze blijven trainen op hun vaste trainingstijden.

Wedstrijden

Voor alle teams met spelers vanaf 18 jaar geldt nog steeds dat het spelen van wedstrijden niet is toegestaan.

Alle andere teams (spelers tot en met 17 jaar) mogen nog steeds onderling wedstrijden spelen. lees het protocol daarvoor

Toeschouwers

Tijdens de training en de onderlinge wedstrijden is publiek niet toegestaan langs het veld en op de tribune.

Ouders mogen kinderen afzetten bij het sportpark, maar niet het sportpark op.

Kantine en (tent)terras

Deze blijven tot nader order gesloten.