Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

Verzwaring maatregelen trainingen voor spelers vanaf 18 jaar

Gisteravond heeft het kabinet ook voor de sport tijdelijk verzwarende maatregelen aangekondigd. De belangrijkste aanpassing is, dat vanaf 18 jaar niet meer met een groep van 4 maar nog slechts met een groep van 2 gesport mag worden. Deze maatregel gaat vanavond om 22 uur in!

Deze tijdelijke maatregelen zijn (voorlopig?) voor 14 dagen afgekondigd.

De grootste uitdaging voor het voetbal zal zijn het vinden van voldoende oefenstof om met zijn tweeën te trainen. Hoe hou je het voor de spelers leuk en uitdagend?

Gelukkig mogen de teams onder de 18 jaar nog wel op de gebruikelijke wijze trainen en onderlinge wedstrijden spelen.

Hieronder de tekst van de Rijksoverheid over het sporten en de link naar alle verzwarende maatregelen die gisteren zijn aangekondigd.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Uitgezonderd zijn:

• Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
  • Voetballers (inclusief overig personeel in ‘bubbel’) van de Eredivisie en Eerste divisie.

Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).

Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Groepslessen zijn verboden.

Geen publiek bij sport.

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal coronabesmettingen te doorbreken. Om de daling te versnellen, gelden van 4 november 22.00 uur t/m 18 november tijdelijk krachtigere maatregelen:

201103_visual_tijdelijke+verzwaring+van+de+gedeeltelijke+lockdown