Meiden

Volgend seizoen weer vrouwenvoetbal bij VRC!

Na een jaartje geen Vrouwen 1 te hebben, starten we komend seizoen weer met een vrouwenteam. Daar zijn we als VRC erg blij mee. VRC was één van de eerste clubs in Veenendaal met vrouwenvoetbal. Het was dan ook pijnlijk dat het afgelopen seizoen niet gelukt is om een vrouwenteam op de been te krijgen. Hoe geweldig is het dan om halverwege het seizoen te horen dat verschillende vrouwen die uitgewaaierd waren naar andere clubs of waren gestopt, toch weer terug wilden komen naar hun oude liefde, VRC. Met de terugkeer van oudgediende en met aanvullingen uit onze talentvolle MO19 gaan we er komend seizoen een mooi jaar van maken.

Toekomst meiden- en vrouwenvoetbal.

Dat er weer een vrouwenteam komt is belangrijk voor meiden die in de jeugd van VRC spelen. Veel meiden willen graag  net zo goed worden als Lieke Martens, of Shanice van de Sanden. Ze moeten dan wel een vooruitzicht hebben om binnen de club hoger op te kunnen. Als dat vooruitzicht er niet is, zullen meiden naar andere clubs gaan, waar ze wel kunnen doorstromen. Daarom is het zo belangrijk voor de club dat VRC volgend seizoen weer een vrouwenteam heeft.

Meiden- en vrouwenvoetbal in de lift

Het meiden- en vrouwenvoetbal zit in de lift bij VRC. We zien vooral in de onderbouw dat er veel meiden bij VRC komen voetballen en dat we sterk groeien. Ook  zien we dat de voetbalkwaliteiten van de speelsters steeds beter wordt. Dat komt grotendeels door een nieuwe manier van trainer, waarbij de focus vooral ligt op het ontwikkelen van individuele kwaliteiten door veel techniekoefeningen, veel balcontacten en dat alles in spelvormen. We zien dat deze nieuwe visie op voetbal na een jaar al zijn vruchten afwerpt. Er lopen dan ook verschillende talentvolle speelsters rond, die over enkele jaren aankloppen bij vrouwen 1.

30+ vrouwenvoetbal

Als enige vereniging in Veenendaal heeft VRC 30+ vrouwenvoetbal. Voetbalmoeders die zaterdag actief hun kinderen langs de lijn aanmoedigen, staan minimaal 1x in de week zelf een balletje te trappen op het trainingsveld en spelen op vrijdagavond competitie op een half veld.

Heb je zelf of je dochter ook zin om de stoute voetballenschoenen aan te trekken, neem gerust eens contact op en kom een paar keer vrijblijvend meetrainen. Stuur een mail naar coordinator-dames@vv-vrc.nl

Jasper de Ruiter

Coördinator Meiden- en Vrouwenvoetbal VRC