Algemeen, Jeugd, Meiden

Vragen over de VRC Voetbal Academie

De nieuw gestarte VRC Voetbal Academie trekt veel aandacht. Uiteraard tijdens de startzaterdag bij VRC geïntroduceerd, maar de lokale media pakte het nieuws ook snel op. We hebben al veel inschrijvingen ontvangen maar er zijn ook veel vragen van ouders en kinderen over de Voetbal Academie.

Hieronder hebben we een aantal vragen beantwoord.

Voor welke leeftijdsgroepen is de VRC Voetbal Academie bedoeld?

In principe vanaf de JO7 (dus 6 jaar). Bij de jongens is het mogelijk t/m JO15 en bij de meiden t/m JO17.

Is er geen sprake van overbelasting wanneer de kinderen al 2 keer per week trainen en op zaterdag spelen?

Kinderen moeten het prima aankunnen om 3x per week te trainen en zaterdag een wedstrijd te spelen. Natuurlijk houden we dit goed in de gaten. Waar we zien, samen met de trainer van het huidige team, dat de belasting te groot wordt, zullen we de training voor deze speler aanpassen.

Ik heb meer kinderen die mee willen doen. Is er een korting mogelijk?

Ja, we hebben een korting bij 2 of 3 kinderen vanuit één gezin. Het eerste kind kost 149 euro, het tweede kind 124 euro en het derde kind 99 euro.

Wat is er zo uniek aan de VRC Voetbal Academie waar de kinderen tijdens de reguliere trainingen niet op getraind worden?

De nadruk tijdens de trainingen ligt op de persoonlijke ontwikkeling, waarbij we specifiek trainen op het verbeteren van de techniek, kracht, wendbaarheid, maar ook mentaliteit. Bij de techniektrainingen maken we gebruik van de Coerver-methode, waardoor we spelers technisch nog beter maken. Door te trainen in kleine groepjes krijgt elke speler veel persoonlijke aandacht. Ook krijgen de spelers huiswerk mee. Bijvoorbeeld 2 techniekoefeningen per week, die ze de week daarop mogen laten zien.

Ik las dat er ook geavanceerde trainingsmiddelen gebruikt worden, waar kan ik aan denken?

We willen bij de Voetbal Academie de volgende stap zetten in de individuele ontwikkeling van de kinderen. De snelheid van handelen, inzicht en techniek leren we aan door oefeningen, maar door het gebruik van geavanceerde trainingsmiddelen kan je de volgende stap hierin zetten doordat het perfect wedstrijdsituaties nabootst. De middelen zijn bijvoorbeeld: smartgoals, snelheidsmeters, parachutes etc.

Wanneer wordt er getraind?

De trainingen vinden waarschijnlijk plaats tussen 17.00 uur en 19:30 uur op vrijdagmiddag/avond. Het idee is om in 2 blokken te werken en elk blok duurt 5 kwartier. Op die manier kunnen we de groepen kleiner houden en kwalitatief hoogstaande trainers aan ons binden. De blokken zullen dan in onder- en bovenbouw verdeeld worden. Uiteraard allemaal op basis van het aantal inschrijvingen.

Is de Voetbal Academie ook vanuit de samenwerking met FC Utrecht ontstaan?

Ja en nee. Voetbalzaken van VRC en de Coördinatoren van de oude Voetbalschool wilden een hoogstaande Voetbal Academie opstarten. Gericht op leeftijd en doelgroep (jongens, meiden en keepers). Door de hechte samenwerking met FC Utrecht kunnen we de expertise van de trainers gebruiken bij het samenstellen van de trainingen. Verschillende trainers binnen VRC hebben ook stage gelopen bij FC Utrecht.

Aanmelden

Ook altijd willen trainen als een prof. Sluit je ook aan bij VRC Voetbal Academie. Je kunt je hier aanmelden.

Nog meer vragen?

Volgende week dinsdag- en woensdagavond zijn we tijdens de trainingen (18.00 uur tot 19:30 uur) aanwezig om persoonlijk alle vragen te beantwoorden die je nog hebt. Daarnaast kun je ons ook altijd mailen: voetbalacademie@vv-vrc.nl.