VRC 17-2………het kantelen van een wedstrijd in 45 memorabele minuten!

Soms zijn er van die memorabele wedstrijden die je niet snel meer gaat vergeten. Ik als bijna zestiger (ssstttt….publiek geheim) heb er al een paar mogen beleven maar sinds zaterdag jl.. is er weer één bijgeschreven in onze voetbalgeschiedenis.

VRC JO17-2 speelde namelijk thuis tegen Hercules JO17-3 een wedstrijd die rond 16:00 uur van start ging, en was het ‘toetje’ op het hoofdveld, kort nadat het 1e elftal had gespeeld. Gelukkig kan de schrijver van dit stukje verslaggeving weglaten rondom het vlaggenschip van VRC en concentreren op de JO17-2. Want het vlaggenschip haalde deze middag namelijk volledig bakzeil.

Vooraf was er sprake van een gezonde wedstrijdspanning bij the boys van JO17-2 want ook tegenstander Hercules was de competitie goed begonnen en  had nog niet verloren.. In de eerste helft ging er helaas veel mis bij VRC, maar nog belangrijker was de inzet die (te) vaak ver onder de maat was. De ‘beloning’ was dan ook een 1-4 achterstand bij de rust.

De donderpreek die de trainers Ard Veenvliet en Wouter vd Vendel op de heren losliet in de theepauze deed het VRC complex op zijn grondvesten schudden maar zou dit iets helpen? Iets zou helpen was een understatement van de bovenste plank want de 2e helft leverde namelijk een totaal ander wedstrijdbeeld op!

In rap tempo kwam de VRC doelpuntenmachine op gang hetgeen resulteerde in een aantal doelpunten vlot achter elkaar en een stand van 4-4. Het geloof in een goed resultaat was weer helemaal terug en VRC ging met man en macht op zoek naar de bevrijdende 5-4.  In de tussentijd was men bij Hercules de weg een beetje kwijt geraakt, verloor men het hoofd en waren er regelmatig vervelende overtredingen en ook verbaal liet men zich negatief gelden. Maar de scheidsrechter van dienst, Bert van Ravenswaaij, was echter (zoals verwacht) scherp en hield e.e.a. prima onder controle en ‘deelde’ twee gele kaarten uit. VRC wist op een gegeven moment ook de 5-4 te scoren en de overwinning kwam daardoor steeds meer in zicht. Wat een wedstijd/score verloop en wat een enorm verschil tussen de eerste en tweede helft!

De 5-4 winst is uiteindelijk over de streep getrokken, en zo is nogmaals bewezen wat de juiste mentaliteit en geloof in eigen kunnen teweeg kan brengen. Een  1-4 achterstand na de rust ombuigen naar een 5-4 winst wie had dat kunnen bedenken? Door deze winst is de JO17-2 nu koploper en is er een prima start van de competitie. Volgende week is er de ‘uitwedstrijd’ tegen de rode boys van het Panhuis, DOVO die derde staan dus zaak om deze van ons af te schudden op weg naar eeuwige roem!

Speciale vermelding van (en hartelijke dank aan) Viggo Nijs, de gehuurde keeper van de JO16-1, die zijn 2e wedstrijd van de dag speelde en meerdere malen liet zien  dat we ons geen zorgen hoeven te maken om de toekomst, als het gaat om de keepers van VRC 1, door een aantal klasse reddingen!

Doelpuntenmakers deze middag waren Matthias Diepenveen, Lars van Ravenswaaij en Koen Veenvliet.

Met Geel Blauwe groeten,

René Pfeiffer – betrokken vader van aanvoerder Lucas.

Klik op afbeelding om te vergroten