Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC behaalt zijn doelstelling

Aan het begin van dit seizoen hoopte VRC 35 punten te behalen en tegen FC Horst is dat zaterdagmiddag gelukt. De ploeg van Jan Gaasbeek won vrij eenvoudig met 0-5 en maakt zich op voor de nacompetitie. ,,Wij zien dat als een toetje en het was niet onze doelstelling, maar we gaan er natuurlijk wel vol voor.”

Bron Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer
foto’s VRC

Het is duidelijke taal van oefenmeester Jan Gaasbeek, die met zijn ploeg bezig is aan een uitstekend seizoen. Na een mindere start is de machine gaan draaien en niemand lijkt VRC te kunnen stoppen. Ook middenmoter FC Horst niet, die zaterdag na een klein kwartier voor Stefan Tanis op achterstand kwam. Niet lang daarna verdubbelde Koen Nijhuis de marge en was de overwinning eigenlijk al binnen.

Niet lang na rust pakte Max Kok zijn momentje. De doelman heeft niet alleen schitterende reflexen, ook zijn uittrap is uitstekend te noemen. Zijn lange bal kwam bij Erik van de Putte terecht, die de 0-3 produceerde. ,,Erg leuk voor Max, want zoiets gebeurt je niet vaak als keeper”, aldus de winnende trainer Gaasbeek.

De 0-4 kwam op naam van Ruben Rentenaar, waarna ook Mitch van den Berg zijn doelpunt meepakte. De kleine aanvaller heeft lang gesukkeld met een blessure, maar is nu op de weg terug. ,,We gaan hem langzaam brengen”, benadrukt Gaasbeek. ,,Hij is een uitstekende speler, die in de nacompetitie iets extra’s kan brengen. Mitch deed nu een half uurtje mee en schiet de bal van dertig meter binnen. We zijn dan ook erg blij dat hij steeds fitter wordt.”

FC Horst keihard onderuit tegen VRC

Geëmotioneerde spelers, slaande deuren en vooral heel veel onbegrip bij spelers en staf van Horst. VRC uit Veenendaal vernederde de ploeg van trainer Mark Bakker op ongekende wijze: 0-5.

Het beloftevolle begin van de competitie voor Horst is haast volledig vergeten. In plaats van spelen voor de prijzen rest in de laatste twee wedstrijden van het seizoen niets anders dan het verjagen van het degradatiespook. Tegen VRC had een grote stap gezet kunnen worden, maar in plaats daarvan werd een zeer pijnlijke en confronterende nederlaag geleden tegen een ploeg die zelf ook geen aansprekende resultaten geboekt heeft in de laatste zes wedstrijden.

Verliezen met ruime cijfers is pijnlijk, maar werd vernederend door de enorme hoeveelheid fouten die aan de basis lagen van vier van de vijf doelpunten. Horst voetbalde zonder enige vorm van samenhang en zelfs een tekenende driedubbele wissel van de trainer in de 65e minuut bracht daar geen verandering in.

Heel veel tijd om de schade te repareren heeft Bakker niet. Over een week wacht alweer de volgende finale tegen directe concurrent Blauw Geel. Een nieuwe nederlaag kan catastrofale gevolgen hebben voor de ambitieuze ploeg uit Ermelo.

FC Horst – VRC 0-5 (0-2). 15. Stefan Tanis 0-1, 27 Koen Nijhuis 0-2, 48. Erik van de Putte 0-3, 79. Ruben Rentenaar 0-4, 89. Mitch van den Berg 0-5.