Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC behoudt ongeslagen thuisstatus

Het moest vanuit de tenen komen, maar het is VRC gelukt om dit seizoen thuis nog ongeslagen te blijven. Tegen FC Horst speelde het een zware wedstrijd en keek het al vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan. Toch toonde de ploeg van Jan Gaasbeek veerkracht en werd een punt uit het vuur gesleept; 2-2.

Bron:Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer

Na de snelle tegentreffer kreeg VRC enkele goede mogelijkheden en leek het wachten op de gelijkmaker. Deze kwam er niet en de bezoekers bleken na ruim een half uur dodelijk effectief. Via Rick de Koning -die net als vorige week trefzeker was- kwam de spanning weer terug in de partij en ging het met een 1-2 tussenstand de rust in.

Via een strafschop kreeg FC Host dé kans op de 1-3, maar zij faalde vanaf de stip. Dat deed Ruben Rentenaar niet en door zijn velddoelpunt pakte VRC toch nog knap een punt. ,,Ik ben enorm trots op die gasten”, aldus trainer Jan Gaasbeek. ,,Dit was de beste wedstrijd van het seizoen.”