Algemeen, Sponsors, Uitgelicht

VRC heeft haar eigen ‘Green Boarding’

Door het indrukken van van een knop opende de Veenendaalse wethouder Martijn van Beek
afgelopen zaterdag op sportpark Spitsbergen, de thuishaven van voetbalvereniging VRC, de
‘Green Boarding’ ofwel multifunctionele reclameborden.

Bron: De Rijnpost/Henk Jansen. De opening is verricht. Links Gerrit Jan van de Weerthof, midden Martijn Beek en Bert Schuilenburg (bestuurslid VRC).

Na deze manuele handeling werd de LED-reclame op het hoofdveld van de Racers zichtbaar.

Voorafgaande aan dit officiële moment werd in het clubhuis door het bedrijf ‘Softs’ via een powerpoint de functionaliteit van de ‘Green Boarding’ getoond.

Nieuwbouwplannen koppelen aan de verduurzaming van VRC via de multifunctionele ‘Green Boarding’ levert de Veenendaalse voetbalvereniging een nieuwe duurzame geldstroom op. Bij voetbalvereniging VRC zijn de plannen voor nieuwbouw van kleedkamers al lang in voorbereiding. Daarover VRC-voorzitter Gerrit Jan van de Weerthof: “Een nieuwe aanvullende stap daarin is de plaatsing van een ‘Green Boarding’. dat zijn multifunctionele (driezijdige) reclameborden, waarin zonnepanelen en fijnstoffilters zijn geïntegreerd.”

De preses van de Racers vervolgt: ”Op wedstrijddagen worden de advertenties zichtbaar. Na de laatste wedstrijd wordt de boarding naar zonnepaneelstand gedraaid. Daarnaast beschikt de boarding over fijnstof filters die de lucht zuivert. De ‘Green Boarding’ is een mondiale primeur op het gebied van een sportnetwerk voor de verduurzaming van het amateurvoetbal.

Er worden ongeveer 100 ‘Green Boardings’ bij de grotere amateurvoetbalclubs in Nederland geplaatst. VRC is de 26e voetbalclub in dit netwerk. De ‘Green Boarding’ is rond het hoofdveld binnen het bestaande hekwerk geïntegreerd. De boarding is 18 meter lang en bestaat uit een groot LED paneel met aan beide zijden zes draaibare borden. Het bedrijf ‘Softs’ is eigenaar van de boarding. De uitrol van de boarding naar grote amateurclubs vormt een duurzaam sportnetwerk, zodat de advertentiemogelijkheid via de “Green Boarding” niet alleen voor lokale ondernemers interessant is, maar ook voor landelijk organisaties.

Kosteloos

De plaatsing van de ‘Green Boarding’ door het bedrijf ‘Softs’ kost VRC niets. Van de Weerthof: ”De installatie biedt financiële mogelijkheden, enerzijds worden door de zonnepanelen energiekosten bespaard en anderzijds bieden de in het oog springende reclameborden de mogelijkheid om de sponsorinkomsten te vergroten. De club gaat op zoek naar ondernemers de zich via de dynamische boarding wil koppelen aan de verduurzaming van VRC. ‘Softs’ zorgt daarnaast voor landelijke partijen.” Samen met bedrijven wil VRC de energierekening verder omlaag brengen. Samen met Softs en Fingerz gaat het de inkomsten aan advertenties genereren.