Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO11-2 komt net tekort in finale KNVB beker

Off 174

Na een 1-1 ruststand werd VRC JO11-2 uiteindelijk verslagen door S.V. Hoofddorp JO11-3. Het is een prestatie van formaat dat dit enthousiaste team in de finale gekomen is. Om in de finale van de KNVB Beker van het district West 1 te komen moet je namelijk meer dan 500 teams verslaan.

Om 7:30 uur vertrok VRC met ouders, broertjes, vriendjes en opa’s en oma’s vanaf het sportpark met een touringcar. De touringcar werd beschikbaar gesteld door het Bestuur van VRC en hoofdsponsor Huis & Hypotheek. De voorbereiding kon hierdoor niet beter. Bij aankomst werden we direct welkom geheten door de KNVB en was alles perfect geregeld bij de organiserende club Legmeervogels uit Uithoorn.

S.V. Hoofddorp moest een half uur voor de wedstrijd nog de laatste 4 minuten van de halve finale spelen en een 2-1 voorsprong verdedigen. De wedstrijd was eerder door de slechte weersomstandigheden gestaakt. Ze hielden stand en waren daardoor al lekker warmgedraaid voor de finale. De finale had twee gezichten. De eerste helft was rommelig (onder meer door enkele blessuregevallen) maar ook gelijkwaardig. Na de 0-1 van S.V. Hoofddorp kwam VRC goed terug op 1-1. Dit was ook de ruststand. In de tweede helft kwam VRC er helaas niet meer doorheen doordat de tegenstander positioneel goed stond. S.V. Hoofddorp lukte het wel om er gevaarlijk uit te komen en won uiteindelijk met 1-5.

De teleurstelling was groot, maar mede door de enthousiaste toeschouwers en de professionele prijsuitreiking en dito beker, nam de trots op het halen van de finale de overhand. Zoals bij de echte KNVB Beker was er ook nog een badjas voor alle spelers en technische staf. Tassensponsor Docomar vond dat de jongens deze wel verdiend hadden.

Al met al een ‘once in a lifetime’ ervaring voor deze jongens en meisje.

Het team van VRC JO11-2 bestaat uit Milan van Dam (keeper), Stijn Schaap, Levi van Doorn, Jesse Hendriksen, Seth van Elst, Liz van Ginkel, Aleksa Stefanovic en Tygo Anbeek. De trainers zijn Ivan Stefanovic en Maarten Anbeek en de leider is Gert-Jan van Elst.

Bekijk hier het toernooischema 2018