Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO19-1 prolongeert verblijf in de Hoofdklasse

Off 577

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft VRC JO19-1 zaterdag 12 mei het Hoofdklasser schap veiliggesteld door met 3 – 5 te winnen van ’t Goy JO19-1.

De mannen van Trainer/Coach Vincent Hovestad en Dick v.d.Steeg hebben als debutant dus een puike prestatie geleverd door als middenmoter te eindigen en eerder al de kampioenskandidaat Hooglanderveen pootje te lichten door Hooglanderveen te trakteren op een 2-1 nederlaag.

VRC JO19-1 begon sterk aan het duel tegen het ’t Goy JO19-1.

Thomas van de Weerd raakte in de 5e minuut al de kruising. In de 6e minuut mocht rechtsachter Tim Lodder een voorzet geven die bij de tweede paal door Rogier Mennink keurig terug gekopt werd in het 16 meter gebied.

De aangesnelde Mika Hollander mocht heerlijk afdrukken en de 0-1 voorsprong werd gekoesterd. Diezelfde Mika Hollander had het deze middag aardig op zijn heupen. Bij de 0-2 kwam hij goed naar binnen en leverde een schot op de paal af, waarbij de goed meegelopen Borja Sanchez Avilla de rebound verzilverde:0-2.

In de 29e minuut kwam ’t Goy JO19-1 te gemakkelijk aan een treffer waardoor de ruststand met een 1-2 voorsprong werd ingegaan.

VRC JO19-1 verslapte wat en vooral bij een hoekschop in de 55e minuut waarbij ’t Goy ongehinderd bij de tweede paal de 2-2 kon inkoppen, moest er toch weer uit een ander vaatje getapt worden.

Thomas van de Weerd bracht de overwinning weer inzicht door 2-3 te maken en Jelmer van Dijk na een ongrijpbare solo de Racers op 2-4 bracht.

In de 85e  minuut kreeg ’t Goy weer greep op de wedstrijd, door in buitenspel positie 3-4 te maken en mocht in de 88e minuut ’t Goy zelfs een penalty nemen!

Keeper Sander van de Haar zag de strafschop echter naast gaan en VRC JO19-1 had dus nog steeds zicht op de driepunter.

In de 90 minuut mocht uit een subliem passje van Mika Hollander buitenspeler Job van de Peut de eindstand op 3-5 zetten.

Een goed resultaat dus voor onze jongens, die ook nog eens de aankomende 3 weken kunnen gaan zweten voor hun eindexamens.

Op het veld hebben jullie het laten zien. Nu nog even blokken.

Namens VRC wensen wij alle examenkandidaten binnen de jeugdopleiding veel succes bij de afronding van hun schoolexamens !

VRC JO19-1 bestaat uit: Maurice Blom, Jelmer van Dijk, Sander van de Haar, Mika Hollander, Jeroen Hovestad, Bart Keuken, Sebastiaan Kwint, Tim Lodder, Nino Looijen, Rogier Mennink, Job van de Peut, Arne Raterink, Borja Sanchez Avilla, Raoul Spies, Rick van de Steeg en Thomas van de Weerd.

Technische staf: Vincent Hovestad en Dick van de Steeg.

Teammanagers: Gert van Dijk en Richard Looijen.

Grensrechter: Piet van Tent.

Jan de Haan      TC VRC.