Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO8-3 op bezoek bij FC Utrecht

Afgelopen zondagmiddag was het eindelijk zover… na enkele fraaie winstpartijen sinds de winterstop stond er een teamuitje op het programma voor de talenten van VRC JO8-3.

Het team ging op bezoek bij FC Utrecht om de wedstrijd tegen Vitesse te gaan bekijken. Voor de meesten was dit de eerste keer dat ze naar een ‘echt’ voetbalstadion gingen. We verzamelden in de loop van de middag op ons vertrouwde sportpark Spitsbergen vanwaar we met de auto naar Utrecht reisden. Nadat we een mooi parkeerplekje hadden gevonden konden we het stadion al zien en via een wandeling over het trainingscomplex van FC Utrecht kwamen we uit bij de hoofdingang van het stadion. Daar keken de kids hun ogen uit; wat is dat stadion groot, wat zijn er veel mensen die komen kijken en wat doet al die politie hier? Terwijl er werd genoten van een flinke puntzak frites met mayo kwam er ook nog een mooie bus voorbij die helemaal was bestickerd in FC Utrecht stijl, zouden daar de spelers in zitten?

Vervolgens een stukje wandelen naar de ingang van vak P waar de entree met draaihekken ook indruk maakte, goed bij de begeleiding in de buurt blijven want voor je het weet ben je elkaar kwijt in de drukte.

Een aantal trappen op en hup het stadion in waar we werden onthaald met live-muziek… ‘ Utereg m’n stadsie daar gebeurt van alle hand, het bruist aan alle kant in het hartsie van het land, de Sterrenwijk het Houtplein en de Lange Rozendaal, Utereg het mooist van allemaal, Utereg het mooist van allemaal’.

Via de poort vak P in en wowwww wat is dat indrukwekkend, met de grote steile trap een eind naar boven om lekker met z’n allen bij elkaar op ons plekje te gaan zitten. Ondertussen bleek dat wij niet de enige VRC-ers waren die aanwezig waren om FC Utrecht aan te moedigen; zijn dat niet de meneren die vaak in het wedstrijdsecretariaat zitten? He, daar beneden zit VRC huis-DJ Rogier. Ohhh ja, ik weet het zeker ik zie daar het hele team van VRC JO10-2 met hun begeleiders. En zijn dat niet Sem en Senna van de JO14-1?

Tijdens de wedstrijd werd er natuurlijk genoten van wat drinken, chipjes en lekker snoepgoed. En er werd natuurlijk goed opgelet en aangemoedigd. YESSS!!! Een doelpunt voor FC Utrecht, huh waarom gaan ze nou niet aftrappen? De scheidsrechter tekent met zijn vingers een rechthoek in de lucht, dat doen ze bij onze eigen wedstrijdjes nooit en telt het doelpunt nou toch niet? Vanwege buitenspel, wat is dat nou weer? Daar hebben wij nog nooit van gehoord, kun je uitleggen wat dat is trainer? Dan maar weer op het puntje van de stoel verder kijken. Kort voor tijd een doelpunt voor Vitesse, huh, waarom gaan ze nou niet aftrappen? De scheidsrechter tekent weer zo’n rechthoek in de lucht, dat zal vast weer buitenspel zijn geweest… en ja hoor, einde wedstrijd: 0-0.

Een geweldige ervaring rijker is het team de auto weer ingestapt voor de terugreis richting Veenendaal.

Mocht je ook een keer met korting bij FC Utrecht willen gaan kijken? Houd de website van VRC goed in de gaten voor de volgende keer dat FC Utrecht en VRC weer een actie hebben.

VRC JO8-3 loopt er dit seizoen tip-top bij dankzij hun sponsors; wedstrijdtenues en tassen van Verbeek Reclame uit Renswoude (www.verbeekreclame.nl) en trainingspakken van Van Schuppen Makelaars uit Veenendaal(www.vanschuppenmakelaars.nl).