Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO8-3 pakt via zevenklapper eerste winst

Graag stellen wij het JO8-3 team van VRC aan jullie voor. Dex, Julia, Mads, Daniël, Len, Anne-Louise, Luc en Jort worden door trainers Coen en Scott elke week tijdens de training aan het werk gezet om de mooiste en handigste voetbaltrucjes te leren. De algehele teambegeleiding is in handen van onze enthousiaste leider Jaap, die op zaterdagen ook de live-verslaggeving verzorgt in de team-app.

Deze VRC-talenten spelen sinds afgelopen zomer als team samen en zijn het seizoen gestart met enkele bekerwedstrijden. Hier bleek vlot dat we flink aan de bak konden, spelen tegen tegenstanders die al wat ouder, groter en meer ervaren zijn is best lastig. Met veel inzet en vechtlust lukt het meestal aardig om de tegenstander in toom te houden en om ook zelf fraaie doelpunten te scoren. Maar echt een wedstrijd winnen, dat bleek lastig. We waren er een paar keer (heel) dichtbij en er werd een keer gelijkgespeeld.

Tot afgelopen zaterdag Roda ’46 op ons sportpark op bezoek kwam… Onder luide aanmoedigingen van ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s werd er fanatiek gestart wat gauw in de wedstrijd kort na elkaar twee treffers opleverde. Dit gaf het team het vertrouwen om met volle inzet door te gaan, de voorsprong werd daarna gestaag uitgebouwd. Kort voor tijd wist Roda ’46 de eretreffer te maken waardoor er uiteindelijk 7-1 als uitslag op het scorebord kwam te staan.

Groot applaus voor VRC JO8-3!!!

Door de trainers en ouders werden de kids getrakteerd op frietjes met limonade, waarvoor hartelijk bedankt. Wat een feest ‘s middags in de kantine! Jongens en meiden ga zo door; met plezier, inzet en samenspelen kunnen jullie van elke tegenstander winnen!

De sportverslaggever van VI