Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO9-3 en VRC JO11-2 op bezoek bij Oranje

0 159

Na een week vol spanning was het dinsdag 12 november jl. eindelijk zover… de JO9-3 en JO11-2 jeugdteams van VRC verzamelden aan het einde van de middag op ons sportpark om vervolgens gezamenlijk richting het KNVB terrein in Zeist te rijden.

Een van de vaders had het voor elkaar gekregen om voor beide teams tickets te regelen om de eerste training van het grote Oranje richting de beslissende duels tegen Noord-Ierland en Estland te mogen bijwonen.

Fantastisch natuurlijk… maar stiekum ook best een beetje spannend! Al die grote idolen van zo dichtbij gaan zien, wow! Onderweg gelukkig geen files en bij aankomst in Zeist werd er een parkeerplaats gezocht.

Daarna wandelend richting het KNVB complex waar een groepsfoto werd gemaakt voor het hoofdkantoor. Dat het indruk maakte op onze spelertjes werd snel duidelijk, degene die normaal het hoogste woorden voeren werden er zelfs stil van.

Bij het trainingsveld stond Dutchy, de grote Oranje mascotte leeuw, alle bezoekers te ontvangen met een knuffel, high-five of een fotomomentje. Ook kreeg iedereen een poster van Oranje met daarop alle spelers uit de selectie, deze zou later op de avond nog goed van pas komen.

We waren mooi op tijd om een goed plekje langs de lijn te bemachtigen voordat de training zou starten. Ondertussen waren de eerste spelers al ontdekt die vooraf werden geïnterviewd; Mathijs de Ligt, Memphis en Jeroen Zoet. Daarna kwamen spelers en trainers het veld op voor de warming-up, het gejuich langs de kant barstte los.

Onder het genot van een broodje worst keken we naar een rondo-partijspel precies langs de zijlijn voor onze neus. Onder luide aanmoedigingen werden de Oranje-helden begroet en bleek hier en daar ook de verbazing. Heeft Babel echt roze haar? Wat is die Weghorst lang zeg! Waarom doet Vermeer niet mee? Is Berghuis er wel bij?

Ondertussen werden er langs de lijn door SBS TV-opnames gemaakt van de toeschouwers. Een van de VRC vaders werd zelfs geïnterviewd, gelukkig werd dit er bij de montage ‘uitgeknipt’ want als die op TV komt dan barst je scherm 😁. Wel bleek later dat het hele VRC JO9-3 team door oplettende ouders was gespot in de uitzending van SBS Hart van Nederland.

Na een klein uurtje en een zeer lichte training kwamen de spelers van Oranje richting de zijlijn om handtekeningen uit te delen aan het jonge publiek, dit kon mooi op de eerder ontvangen poster. Ook konden er foto’s worden gemaakt en werden er handjes geschud en high-fives uitgedeeld. Het was fantastisch om onze boys zo te zien genieten! Frenkie de Jong, Memphis en Virgil van Dijk bleken de favorieten te zijn.

Enigszins vermoed en vol adrenaline van deze mooi ervaring werd de terugreis naar Veenendaal ondernomen.

Langs deze weg nogmaals dank aan de trainers, leiders en vaders voor het regelen van de tickets, het vervoer en de begeleiding tijdens dit geweldige uitje!

Volgend jaar met z’n allen naar een wedstrijd van Oranje op het EK?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenementen

  • Geen evenementen

Toernooien

Bekijk hier het

Challenge

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041
Ma-VR van 8:30 -11:00 uur / ZA van 8:00-17:00 uur
Privacy