Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC JO9-3 vertoont haar kunsten in de zaal

De winterstop is natuurlijk een periode met weinig voetbal… maar niet voor VRC JO9-3! In de kerstvakantie hebben onze jongens hun voetbalkwaliteiten kunnen oefenen en vertonen bij een drietal geweldige activiteiten.

Aan het begin van de vakantie werd er een echte ‘freestyle soccer clinic’ in de zaal georganiseerd die werd verzorgd door Luc Goudsblom.

Luc heeft zijn jongere voetbaljaren doorgebracht bij VRC maar is ons cluppie zeker niet vergeten. Onder begeleiding van een dreunende beat gaf hij eerst een show weg, die heel wat verder gaat dan een simpel balletje hooghouden hoor! Daarna was het de beurt aan onze talenten, stapsgewijs werden een aantal oefeningen gedaan waarbij de balvaardigheid en balbeheersing steeds verder op de proef werden gesteld. Een van de trucjes die werd aangeleerd was het stil leggen van de bal in je nek, na flink oefenen lukte dit bij iedereen, top! Er volgde toernooivorm waarin 1-tegen-1 panna-wedstrijdjes werden gespeeld. Elke speler mocht (of moet ik zeggen: moest?) het opnemen tegen Luc, heel simpel; wordt je door je benen gespeeld met de bal dan ben je af… en niemand wil natuurlijk ‘gepoort’ worden.

Daarna een wedstrijd paaltjesvoetbal met 2 ballen tegelijk… oef, dat valt nog niet mee zeg. Als afsluiting was er voor de jongens een hooghoud- en trucjeswedstrijd waarna Luc de intensieve ochtend afsloot met een slotshow, waarbij hij nog enkele van zijn prachtige skills liet zien. Luc, ontzettend bedankt namens de boys (en ouders) voor de fantastische ochtend!!!

De tweede activiteit betrof deelname aan het JO9 zaalvoetbaltoernooi van SV Kesteren.

Ondanks de goede voorbereiding en het wennen aan spelen in de zaal bij de clinic bleek het nog niet zo makkelijk om een wedstrijd in de zaal te spelen. De balt rolt net wat harder en de ruimte langs het veld is wel krapjes (banken, klimrekken etc.). Aangezien onze keeper Luc M. met vakantie was hadden we Daniel (uit JO9-4) bereid gevonden om ons doel te verdedigen. Met de voor ons onbekende tegenstanders Theole, SVHA, SC Zoelen en twee teams van SV Kesteren was het een groot vraagteken wat het spelniveau zou zijn. Als gauw bleek dat alle teams goed aan elkaar gewaagd waren. De wedstrijden duurden 10 minuten en zonder wisselspelers was dat hard werken voor de mannen. De eerste wedstrijd werd geheel tegen de verhouding in en slecht 43 seconden voor tijd met 1-0 verloren. Daarna volgde een dikke 4-0 winstpartij, de grootste overwinning van het hele toernooi! De derde pot ging mooi gelijk op waarbij we uiteindelijk met 1-0 onderuit gingen. Wedstrijd 4 tegen de uiteindelijke winnaar werd in de allerlaatste seconde met 1-0 verloren en de slotwedstrijd eindigde in een enerverende 0-0, waar winst verdiend was geweest. Alles bij elkaar een leuke en leerzame dag waarbij uiteindelijk een mooie 4e plek werd bereikt. Jullie hebben erg goed samengespeeld, met veel inzet en energie, complimenten van trainers en het aanwezige publiek!

En het jaar eindigde natuurlijk met het VRC Hutspottoernooi in Veenendal-Oost.

Onze jongens hadden zich allemaal individueel aangemeld en werden door het organiserende JOC verdeeld over gemixte teams van de VRC JO8 en JO9 jeugd. De teams met aansprekende namen als Arsenal, Barcelona, Bayern Munchen, Chelsea, Manchester United en Real Madrid streden onderling fanatiek om de eerste plaats. Binnen het strakke tijdschema werden de wedstrijden gespeeld met uiteindelijk Real Madrid als winnaar van het toernooi. JOC bedankt voor de organisatie van dit evenement!

Het nieuwe jaar begint met het staartje van de winterstop -dus nog even uitrusten- waarna de eerste wedstrijd van onze JO9-3 sterren op zaterdag 18 januari om 8.30 uur uit bij Renswoude zal zijn. Vindt u dit wat te vroeg om te komen kijken? Dan bent u van harte uitgenodigd om een week later (25 januari) onze toppers vanaf 11.15 uur op ons eigen Sportpark Spitsbergen aan te komen moedigen tegen vv Jonathan.