Algemeen, Uitgelicht

VRC kantine waarschijnlijk donderdag 2 juli weer open

0 643

Beste leden en ouders/ verzorgers,

Je bent binnenkort weer van harte welkom in onze horeca.

De sportkantines mogen in principe vanaf 1 juli weer open. Dit is nog wel onder voorbehoud dat de verspreiding van het coronavirus de komende week niet te veel toeneemt. Wij verwachten dat er volgende week een definitief besluit over het heropenen van de sportkantines genomen gaat worden. Het lijkt er ook op dat de kleedkamers en douches, net als bij de campings, onder voorwaarden weer open mogen gaan. Volg de berichtgeving hierover op onze site en sociale media.

Wij gaan er vanuit dat voor de sportkantines dezelfde maatregelen van toepassing zijn als voor de horeca. Op hoofdlijnen zijn de volgende regels van toepassing:

1. De algemene RIVM regels:

Gebruik je gezonde verstand;

Blijf thuis als jij of één van de gezinsleden een van de volgende milde symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft of positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact;

Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden, uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling;

Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;

Was je handen met water en zeep voor en na bezoek van het gemeenschappelijke toilet;

Schud geen handen.

2. Gasten moeten reserveren en vooraf een checkgesprek voeren over mogelijke risico’s. In alle gevallen moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden) en iedereen heeft een zitplaats aan tafel of bar.

Als de situatie het toelaat wordt met ingang van 1 juli het aantal gasten binnen verhoogd naar 100.

3. Op terrassen buiten geldt geen maximum aantal personen. Wel moet iedereen aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand tot elkaar houden (behalve mensen uit hetzelfde huishouden).

 

Op basis van deze hoofdlijnen en onze eigen richtlijnen, hebben wij onderstaand protocol gemaakt, waaraan iedereen zich dient te houden.

Wat fijn dat we weer open mogen en het verenigingsgevoel weer een beetje kan gaan leven. Dat gevoel was er al een beetje toen we in mei weer konden gaan trainen, maar aan dat gevoel kunnen we nu gelukkig weer een aangenaam vervolg gaan geven.

We kunnen elkaar op 1,5 meter afstand weer gezellig ontmoeten. Samen weer een koffietje, biertje of ander drankje drinken. Weer fysiek met elkaar bijpraten, lachen en/of lief en leed delen.

Wij hopen jullie gauw weer terug te zien.

Met sportieve en warme groet,

Barend, Bert, Gerrit Jan, Gert, Harry, Joyce, Kees, Michell, Patrick

Bestuur v.v. VRC

 

Protocol

Algemeen

Je bent weer van harte welkom in onze horeca.

 1. Houdt je aan de algemene richtlijnen van het RIVM en volg waar nodig de aanwijzing van onze barmedewerkers op.
 2. Houdt 1,5 meter afstand.
 3. Geef onze vrijwilligers de ruimte om veilig te kunnen werken zodat zij ook jou veilig een drankje kunnen schenken.
 4. Betaal het liefst contactloos.
 5. Gebruik het gezonde verstand!

 

Wanneer zijn we open?

De kantine is open op donderdagavond van 20:00 uur tot 24:00 uur en op zaterdagmiddag van 14:00 – 18:00 uur.

 

Reservering is nodig

Je zult vooraf individueel moeten reserveren;

 • Max 100 personen krijgen toegang. Het maakt niet uit of je binnen of buiten gaat zitten.
 • Bij drukte gaan leden voor en vol=vol;

Reserveer niet en kom niet naar VRC als je

 • één of meerdere van onderstaande  klachten in de afgelopen 24 uur heb gehad;

 

 • op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten hebt;
 • het nieuwe coronavirus hebt gehad en dit de afgelopen 7 dagen in een lab is vastgesteld;
 • een huisgenoot /gezinslid hebt die het nieuwe coronavirus heeft en als je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar hebt gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 • in quarantaine bent  omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Indien één van bovenstaande situaties op jou van toepassing is, reserveer dan niet en kom niet naar VRC

Alleen als geen van bovenstaande situaties op jou van toepassing is, kun je hier reserveren.

Lees het protocol s.v.p. eerst even door voordat je gaat reserveren.

Bij de reservering vragen we je om je naam, je telefoonnummer en je mailadres. Deze gegevens zijn verplicht, worden in het reserveringssysteem opgeslagen en vallen onder de Privacyverklaring van VRC. 

 

(Team)activiteiten

De kantine en het terras gaan alleen open om weer gezellig een koffietje, biertje of ander drankje te drinken. En om weer fysiek met elkaar bij te praten, te lachen en/of lief en leed te delen.

Er kunnen nog geen (team) activiteiten toegestaan worden, zoals een BBQ of een kind/ouder wedstrijd.

 

Specifieke in- en uitgangen

Er is maar één in-en uitgang naar de kantine en het terras. Daarnaast zijn er ook gescheiden in- en uitgangen naar de kantine.

 

De ingang naar de kantine en het terras is bij veld 1.

 

 

 

 

De ingang naar de kantine is via de terrasdeuren aan de zijkant.

 

 

 

 

De uitgang van de kantine is tegenover de bar bij veld 1

 

Er zijn looplijnen naar de bar om wat te bestellen en om weer naar buiten te gaan naar het terras, zodat er zo’n min mogelijk “ontmoetingen” zijn tijdens het lopen.

De achterdeur (bij de toiletten) blijft gesloten en ook het terras aan de achterkant blijft gesloten en is met rood wit lint afgezet.

De fietsenstalling is open. De toegang naar alle drie de velden om te kunnen trainen is via de fietsenstalling.

 • Veld 1 is te bereiken via het kleine hek aan het eind van de kleedkamers bij de ballencontainer;
 • Het hoofd hek naar veld 1 bij het terras blijft gesloten.

 

(hygiënische)maatregelen bij ingang en uitgang

Bij de ingang van het terras staat een (sta)tafel met daarop desinfectie gel. Wij verzoeken bij binnenkomst van het sportpark je handen te desinfecteren. En uiteraard mag je dat ook doen als je weer weggaat.

 

Toiletten

De dames- en herentoiletten zijn open.

Onderstaande maatregelen zijn daarbij van toepassing.

Om je handen te desinfecteren staat er een statafel met daarop flesjes desinfectie gel. Bij het herentoilet zijn er maar twee urinoirs beschikbaar (de binnenste twee zijn afgedekt).

 

Bar inrichting

Het is niet toegestaan om aan de bar te zitten of te staan

De krukken bij de bar zijn daarom ook weggehaald;

Er is één ingang naar de kassa’s waar je een bestelling kan doen;

Betaal het liefst contactloos. Als je toch contant wil betalen dan mag dit geld niet van hand naar hand worden overgegeven. Het geld kan in een bakje worden gelegd zodat het barpersoneel dit geld niet direct hoeft aan te pakken. Zij kunnen het geld even laten liggen voordat het in de kassa gaat. Zo voorkomen we overdracht van het virus via het geld.;

Je bestelling wordt klaar gemaakt en neergezet;

Er is dan vervolgens 1 looproute om via de uitgang (hoofdingang bij veld 1) naar het terras te gaan of in de kantine plaats te nemen;

Er wordt maar 1 persoon tegelijk geholpen; Pas als je voorganger het opengestelde bargedeelte verlaten heeft kan je naar voren lopen om te bestellen;

Op de bar bij de kassa staat desinfectie gel; Je wordt gevraagd je handen eerste te desinfecteren voordat je je bestelling doet;

De snackcorner is dicht en is met rood wit lint afgezet. Er kan wel een partysnack worden besteld, maar ook deze moet bij kassa aan de bar besteld en betaald worden.

 

Hieronder een schematische weergave van de looproute

 

Inrichting tafels en stoelen op het terras

Op het terras is op elke tafel te lezen, hoeveel personen er aan de tafel mogen zitten. Er wordt ook aangeven waar je moet gaan zitten.

Wij zullen op het juiste gebruik hiervan toezien en waar nodig je vragen om anders te gaan zitten. Laat het s.v.p. niet zo ver komen en hou je aan de aangegeven regels. Dat is voor iedereen het prettigst.

Aan de picknicktafels die aan elkaar staan mogen 6 personen zitten, aan een enkele picknick tafel mogen er ook 4 zitten en aan een statafel zittend op een kruk eveneens 4 personen.

   Dubbele picknicktafels (totaal  max 6 personen

 Enkele picknick tafel

    Statafel waar bij nu op een kruk moet gaan zitten  

De 3 vaste “bars” tussen de palen van de pergola mogen niet gebruik worden omdat daar 1.5 meter moeilijk in te richten en te handhaven is. Deze zijn met rood wit lint afgezet.

Onder twee grote rode parasols, worden er extra blauwen stoelen op 1,5 meter gezet. Bij de parasols staan enkele kleine tafeltjes om je drank op te kunnen zetten.

 

Inrichting tafels en stoelen in de kantine

Ook binnen is op de tafels te lezen, hoeveel personen er aan de tafel mogen zitten en waar je moet gaan zitten. Ook binnen zullen wij op het juiste gebruik toezien.

Er zijn 2 tafels tegen elkaar aangeschoven waar in totaal 4 personen aan mogen zitten en waar ook aan gekaart mag worden.

 Twee tegen elkaar aangeschoven tafels

 

Aan de grote statafels (met glas en reclame) mogen eveneens vier personen zitten. Er mag aan deze tafels niet gestaan worden. Op elke hoek komt een kruk te staan. Alleen dan kan er 1,5 meter afstand gehouden worden. Dus niet aan de zijkant van deze tafels.

    Grote statafel

 

Er zijn tevens extra blauwe stoelen op 1,5 meter gezet, waar je gezellig met elkaar een drankje kan drinken.

Zoals al eerder aangegeven is het niet toegestaan om aan de bar te zitten of te staan.

 

Trainen en gebruik kleedkamers

Als de kantine open mag dan biedt dit tevens de mogelijkheid om tijdens de openingstijden van de kantine te trainen. Donderdag 6 augustus eindigt die mogelijkheid weer omdat daarna de eerste trainingen van het nieuwe seizoen weer starten. Er hebben zich 15 teams hiervoor opgegeven.

De trainingsvelden zijn alleen te bereiken via de fietsenstalling.

 • Veld 1 is vervolgens te bereiken via het kleine hek aan het eind van de kleedkamers bij de ballencontainer;
 • Het hoofdhek naar veld 1 bij het terras blijft gesloten.

 

Het kleedkamergebouw gaat waarschijnlijk ook weer open, waarbij rekening moet worden gehouden met de verplichte 1.5 meter afstand.

 • Per kleedkamer mogen er daarom maar max 9 spelers tegelijk in;
 • In de doucheruimte mogen er 2 tegelijk douchen;
 • Het is verplicht om in sportkleding te komen. Omkleden voor de training is niet mogelijk en de tas moet meegenomen worden naar het trainingsveld.
 • Na de training kan er pas van de kleedkamers gebruik worden gemaakt. Douchen en omkleden is dan met in achtneming van 1,5 meter mogelijk.
 • De kleedkamers gaan niet op slot. Alleen de meiden en vrouwen kunnen om de sleutel vragen van kleedkamer 1 en 2;
 • Drank in de kleedkamer is niet toegestaan;
 • Degene die getraind hebben moeten ook individueel voor de kantine & terras reserveren en zijn in (bezwete) sportkleding niet welkom in de kantine of op het terras.

 

Wij vertrouwen er op dat iedereen zich aan de bovenstaande spelregels houdt

 • Indien een individu en/of een team zich niet aan deze regels houdt dan kunnen wij niet anders dan sancties instellen voor het individu en/of het team.
 • Het betreffende individu en/of het team is of zullen dan deze zomer niet meer welkom zijn op ons sportpark. Zowel op het trainingsveld als in de kantine of op het terras.

 

Hieronder het specifieke trainingsschema.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenementen

 • Geen evenementen

Toernooien

Bekijk hier het

Challenge

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041
Ma-VR van 8:30 -11:00 uur / ZA van 8:00-17:00 uur
Privacy