Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC kijkt met tevredenheid terug op FC Utrecht Experience

Zoals meerdere amateurclubs in de regio heeft VRC een samenwerking met FC Utrecht. Een onderdeel van deze samenwerking kan zijn; het organiseren van een Voetbal meerdaagse. Ondanks de corona periode stond VRC hiervoor open en dat was maar goed ook. Bijna 100 kinderen hadden zich opgegeven om in de 1e week van hun vakantie vermaakt te worden met voetbal. Tot nu toe de grootste FC Utrecht Experience in het land.

De FC Utrecht Experience bestaat uit een 2-daagse waarbij kinderen volgens het principe van profclub FC Utrecht getraind worden. Daarbij wordt niet alleen gekeken in het veld, maar ook naar de kinderen buiten het veld. Hierbij staat de RVV centraal, wat staat voor respect, veiligheid en vertrouwen.
Deze principes sluiten nauw aan op het beleid dat VRC wil uitstralen naar hun leden. Kinderen, ouders en trainers moeten zich veilig en vertrouwd voelen binnen de vereniging.

Vanaf minuut 1 spatte het enthousiasme van spelers en trainers ervan af. Leuke oefen- en spelvormen werden door eigen VRC-trainers gegeven. Dit allemaal onder leiding van FC Utrecht O14 trainer David Vecht.

Technisch coördinator onderbouw Bert van de Weerd kijkt terug op twee fantastische dagen: “De kinderen hebben zoveel plezier gehad; dat was mooi om te zien. Uiteraard wil je de kinderen ook wat leren, maar plezier stond voorop”

De win-win situatie voor VRC is dat ook niet- leden kennis konden maken met VRC.
Het grootste pluspunt was dat bijna alle trainers VRC-trainers waren. Ervaren trainers, maar ook beginnende trainers die dit meenemen in hun bagage als trainer, aangestuurd door FC Utrecht trainer David Vecht.

Kortom een fantastisch evenement dat voor VRC, als ook FC Utrecht geslaagd genoemd kan worden. “Dit gaat een vervolg krijgen”.

Hieronder een filmpje over de opkomst van de kinderen op de 2e dag en enkele foto’s die gedurende de twee dagen zijn gemaakt.