Algemeen, Jeugd, Uitgelicht

VRC krijgt status lokale jeugdopleiding van KNVB

0 87

Met trots sluit VRC het seizoen af: de jeugdopleiding is door de KNVB gekwalificeerd als lokale jeugdopleiding!

De afgelopen jaren heeft de commissie Technische Zaken zich ingezet om de VRC-opleiding te verbeteren en verder te ontwikkelen. De jeugdopleiding van VRC is doorgelicht aan de hand van het “Kwaliteit en Performance Programma” vanuit de KNVB. Dit is een programma waarin NMC Bright, in samenspraak met de KNVB, alle facetten binnen de jeugdopleiding toetst. Op basis daarvan worden aanbevelingen en adviezen gegeven. Het uiteindelijke doel van het programma is gecertificeerd te worden. Dat is nu een feit!

Voordat de commissie Technische Zaken, aangestuurd door Patrick Rebergen, startte met dit programma, wisten we dat we goed op weg waren. Patrick Rebergen: “Dat kun je intern vinden, maar dit wilden we graag uitzetten in dit externe programma om van daaruit verder te kunnen met onze groeiende jeugdafdeling”.

Extern bureau NMC Bright heeft een audit uitgevoerd. In deze audit lag de nadruk op de inhoud en het in de praktijk brengen van de VRC-visie in opleiden. Één van de eisen was het opstellen van een beleidsplan gericht op de jeugdopleiding. Aan de hand van het beleidsplan uit 2018 heeft de commissie Technische Zaken dit jeugdbeleidsplan en alle documentatie opgesteld. Om tot een goed eindresultaat te komen heeft Michael Brussen van PUUR Voetbal Academie VRC hierin geadviseerd.

Op woensdag 22 juni heeft KNVB-ambassadeur Rob Fabriek het certificaat uitgereikt aan VRC (zie foto). VRC is enorm blij met deze erkenning en bedankt de hele commissie Technische Zaken en anderen die aan dit traject hebben meegewerkt. Met deze certificering, het aanstellen van een hoofdopleiding en nieuwe technisch coördinatoren hoopt VRC vanaf het nieuwe seizoen de jeugdopleiding verder te ontwikkelen. De bal blijft altijd rollen!

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Evenementen

  • Geen evenementen

Toernooien

Bekijk hier het

Challenge

SponsorKliks

Contact

Sportpark Spitsbergen VRC
Spitsbergenweg
3902 HL VEENENDAAL
Telefoon kantine: 0318 – 511041
Ma-VR van 8:30 -11:00 uur / ZA van 8:00-17:00 uur
Privacy