Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC neemt passend revanche op ‘derbydreun’

Voor VRC verliep de Veenendaalse derby tegen de Merino’s vorige week desastreus. Er werd een beschamende 8-2 nederlaag geleden. Die klap kwam natuurlijk keihard aan bij de mannen van trainer Jan Gaasbeek.

Het beste medicijn om weer wat kleur op de wangen te krijgen is dan ‘gewoon’ de volgende wedstrijd te winnen.

Een opdracht die sneller uitgesproken is dan uitgevoerd. Toch werd het juiste medicijn tegen Lelystad ’67 gevonden. Na een ruststand van 1-0, werd het uiteindelijk 3-0. Voor de ploeg uit Veenendaal waren Stefan Tanis, Mitch van de Berg en Koen Nijhuis de doelpuntenmakers.

Bron: Veenendaalse krant / Dick Martens; foto’s  van VRC

,,Een dik verdiende overwinning”, analyseerde trainer Gaasbeek na afloop van de winstpartij. ,,Nu speelden we ook wel tegen een erg zwakke tegenstander en had de overwinning stukken groter moeten zijn, maar na dat ‘tikkie’ van vorige week is dit wel lekker. Die dreunde natuurlijk nog wel even door, maar de ploeg heeft zich er tegen Lelystad weer bovenop geknokt. We hebben 90 minuten lang gedomineerd. We startten evenals vorige week ook nu weer prima.

Jammer dat het voor rust bij die ene treffer van Stefan (Tanis) bleef.

We hadden de kansen om met een grotere voorsprong te gaan rusten. In de tweede helft zijn we op dezelfde voet verder gedaan.

Vorige week storten we in, nu gelukkig niet. De ploeg heeft hard gewerkt, met een prima zege als beloning.”