VRC O23 lekker onderweg

Net als alle andere VRC teams is ook de VRC O23 onderweg en heeft zij inmiddels diverse wedstrijden gespeeld in de competitie en vriendschappelijk. Dit seizoen is VRC officieel gestart met VRC O23 als prestatieteam. In de voorbereiding heeft de O23 wedstrijden gespeeld tegen teams als Musketiers 1 en Uchta 1.

Wennen bij start, nu geoliede machine

Gezien de leeftijdsverschillen van de spelers in de O23 (van 16 jaar t/m 22 jaar), was het in het begin even wennen aan elkaar. Zowel voetbaltechnische kwaliteiten en ervaring als houding en gedrag waren in het nieuwe team voor iedereen anders. Onder de bezielende leiding van de technische staf met Vincent Hovestad, Marc Soekimo, Gert van Dijk, Berry van Veenendaal, Amy van de Werken en Alex Admiraal zijn we voor de zomervakantie begonnen om dit dichter bij elkaar te krijgen.

Nu, medio oktober, kunnen we gerust zeggen dat we met iets heel moois bezig zijn. Alles om de VRC O23 heen is tot in de puntjes geregeld. Iedereen loopt er netjes bij in gesponsorde kleding. Daarnaast worden de thuiswedstrijden gespeeld op het hoofdveld onder begeleiding van muziek en het scorebord. Verder hebben de spelers hebben een professionele conditietest moeten doen en trainen regelmatig en om en om bij het eerste team van VRC. Hierdoor trainen spelers uit de jeugd van VRC weer mee met de O23. En… last but not least.. De spelers zitten af en toe al reserve bij het 1e team van VRC.

Hier doen we het allemaal voor: De talenten van onze club klaarstomen voor het 1e team van VRC. En… het kan snel gaan. Wie herinnert zich niet dat de winnende goal in de Veense derby Merino’s – VRC werd gemaakt door Levi Vos… jawel een jonge speler van onze VRC O23.

Naast het presteren en opleiden zetten we ons ook in om de jonge jeugd van VRC bij de O23 te betrekken. Zo trainen we af en toe een team en is er regelmatig een team van de week aanwezig bij de thuiswedstrijden van de O23.

Koploper in de competitie

We komen uit in de 4e divisie en zijn inmiddels 7 wedstrijden onderweg. Hiervan hebben we 6 wedstrijden gewonnen en 1 wedstrijd verloren. VRC O23 mag zich dan ook koploper noemen in deze competitie met als geweldige prestatie de 1-3 overwinning afgelopen zaterdag tegen en bij GVVV (die toen nog koploper was). Wat een mooie overwinning en wat een teamprestatie!!

We zijn halverwege de competitie en doen er alles aan om aan het einde van de eerste seizoenshelft in bovenste regionen te staan, zodat we kunnen promoveren naar de hogere divisie. Maar… Dit gaat niet vanzelf want de huidige competitie bestaat uit allemaal gelijkwaardige teams die weinig voor elkaar onderdoen.
Doel van de komende maanden is hard blijven werken, leren van de trainingen, naar elkaar luisteren, vragen stellen, kritisch zijn op je eigen presteren en op houding en gedrag.

Als je in de gelegenheid bent, kom gerust eens kijken naar de VRC O23. We spelen de thuiswedstrijden meestal rond een uur of 11.30 uur.