VRC sportcomplex rookvrij

Beste leden,

Per start van dit seizoen, is ons sportcomplex volledig rookvrij.

Roken op ons terras is niet langer toegestaan en ook is onze voormalige ‘rokershoek’ opgeheven. Asbakken zijn verwijderd en verplaatst naar de hekken aan de parkeerplaatszijde. We verzoeken alle leden en bezoekers niet meer op ons sportcomplex te roken.

Op 26 maart 2018 is ons besluit om ons sportcomplex gefaseerd rookvrij te maken, via een gezamenlijk persbericht met DOVO aangekondigd.

De aanleiding voor ons besluit was helder: Kinderen die opgroeien in een omgeving waar wordt gerookt, hebben meer kans op hart- en vaatziekten, kanker en longziekten. Daarbij geldt: zien roken, doet roken. Het is daarom belangrijk dat kinderen beschermd worden tegen de verleiding om te gaan roken. Wij realiseren ons dat onze accommodaties plekken zijn waar honderden kinderen wekelijks veel tijd doorbrengen. Door hen een rookvrije omgeving te bieden, willen wij bijdragen aan een gezonde toekomst van onze jeugdleden.

Ondertussen hebben veel sportverenigingen ook dit besluit genomen en zet de trend door. Zo volgde op 27 september het nieuwsbericht dat rookruimtes in de horeca per direct definitief verboden zijn.

Namens al onze kinderen, bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

Met sportieve groet,

Bestuur v.v. VRC