Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC te sterk voor Panter

Off 273

Op een gezellig druk sportpark heeft Panter niet kunnen stunten tegen VRC. Beide ploegen acteren in de derdeklasse en waar VRC om de titel speelt, knokt Panter om niet te degraderen. Dat was dinsdagavond echter niet terug te zien, want de derby ontbrandde eigenlijk geen moment. Uiteindelijk trok VRC door een 1-4 overwinning aan het langste eind.

Een slimme loopactie van Ruben Rentenaar brak de wedstrijd na tien minuten open en daardoor kwam de kampioenskandidaat op een 0-1 voorsprong. ,,Mitch van den Berg stond achter een vrije trap en ik zag een gat bij de eerste paal”, blikte de doelpuntenmaker terug. ,,Hij speelde hem laag over de grond en ik kon hem zo tegen de touwen schieten.”

De voorsprong zorgde ervoor dat VRC de wedstrijd in handen kreeg, maar de bezoekers waren niet scherp genoeg voor het doel. Hierdoor bleef Panter in leven en kreeg het in de laatste vijf minuten voor rust zelfs de beste mogelijkheden. ,,Je moet dan gewoon scoren”, wist ook Panter-aanvoerder Peter Doornenbal. ,,Alleen vorig jaar vlogen de ballen er wel in en dit seizoen zit alles tegen.”

Vijf minuten na rust ontving Reggi van den Heuvel zijn tweede gele kaart en kreeg Rentenaar vanaf de stip de mogelijkheid om de 0-2 te produceren. De aanvoerder van VRC faalde niet en daardoor leek het duel beslist.

Leek, want Dion Kroesbergen bracht het tiental van Panter met een verwoestende knal terug in de wedstrijd. Met nog een uur op de klok was er toch nog iets van hoop, al was het volgens Doornenbal wel lastig om nog even gas te geven. ,,Iedereen bij ons loopt op het tandvlees. We hebben daarnaast veel blessures en daardoor ook weinig wisselmogelijkheden. Ikzelf ben al tijden geblesseerd, maar wil het team niet in de steek laten.”

Conditioneel was VRC veel sterker en door treffers van Stefan van Leeuwen en Stefan Tanis werd het een ruime overwinning voor VRC. ,,Wij hadden vandaag maar een taak”, aldus Rentenaar na de overwinning. ,,Dat waren de drie punten pakken. We staan nu eerste en hebben nog vier wedstrijden te gaan. Dit mogen we niet meer weggeven.”

Bij Panter is dat wel anders. Zij hebben het ontlopen van de nacompetitie niet meer in eigen handen. Doornenbal: ,,Het is bij ons wekelijks puzzelen wie kunnen spelen. Om gek van te worden. We moeten realistisch zijn en concluderen dat we momenteel te kort komen. Toch weiger ik de handdoek in de ring te gooien. We maken nog steeds kans en dus wil ik er vol voor gaan.”

Foto’s Ted Walker Fotografie (https://tedwalker.nl/)

Foto’s VRC