Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC toont net op tijd lef tegen Veensche Boys

Als VRC gaat voetballen dan kan het wel eens een heel mooi seizoen worden en daarvan is het duel tegen Veensche Boys het bewijs. De Veenendalers opende het seizoen tegen een van de titelfavorieten en wist met 3-2 te winnen.

Bron Veenendaalse krant / Jeroen van der Veer

Foto’s Ted Walker fotografie

De wedstrijd was nog maar net begonnen of VRC toonde al aan een voetbalmachine te kunnen zijn. Een hakje van Robin Segers, de voorzet van Mitch van den Berg en het afmaken van Ruben Rentenaar was na vijf minuten een van de hoogtepunten van een vermakelijk duel. Toch kwam na de openingstreffer het mankement van VRC naar voren.

De spelers lieten de bal niet meer rondgaan, gokten op de snelheid van de mannen voorin en lieten de bezoekers aan de bal. Countervoetbal, dat door de bezoekers niet werd afgestraft. Doelman Max Kok hield zijn ploeg enkele keren knap op de been en daardoor konden de Veenendalers met een voorsprong de rust in.

De onderbreking werkte voor Veensche Boys als doping en al snel in de tweede helft kwam de terechte 1-1 op het scorebord. Het laffe spel van VRC werd afgestraft en was het startsein van een wederopstanding. ,,We moesten daarna weer”, merkte Rentenaar, die zaterdagmiddag centraal achterin stond. ,,Daardoor gingen wij meer aanvallen, vonden we opeens wel de vrije man en kwam er meer voetbal in de ploeg. En ja, dan zijn we gevaarlijk.”

Vooral Mitch van den Berg had zijn vizier niet op scherp en miste na de gelijkmaker twee 100% kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Aan de andere kant was het echter wel direct raak en kwamen de Veenendalers tegen de verhouding in op achterstand door een eenvoudig gegeven strafschop. Met nog een half uur op de klok werd er op het middenveld iets omgezet en kon de thuisploeg steeds vaker spelbepaler Robin Segers vinden. Zijn genialiteit zorgde ervoor dat VRC een penalty kreeg, die de uitstekend spelende Koen Nijhuis probleemloos tegen de touwen schoot.

,,Die twee seizoenen GVVV hebben Segers goed gedaan”, aldus Rentenaar. ,,Hij is een leidertje geworden, zet spelers neer en is slimmer. Maar ook Nijhuis speelde vandaag fantastisch hoor. Hij is misschien wel dé stille kracht van ons.”

Met een gelijkstand op het scorebord ging de thuisploeg in de aanval en waren het de pijlsnelle voorhoede spelers die de verdediging van Veensche Boys continu gek maakten. De ploeg van Jan Gaasbeek kreeg loon naar werken en Van den Berg maakte zijn missers met de 3-2 meer dan goed. Dit doelpunt, een kwartier voor tijd geproduceerd, bleek de winnende treffer. ,,Heerlijk om met een winstpartij te beginnen. Vooraf weet je dat het een zware wedstrijd wordt”, blikt Rentenaar terug. ,,Zij willen voor de bovenste plaatsen meedoen en je ziet dat wij zeker niet minder zijn. Alleen dan moeten we wel voetballen en ons niet achteruit laten drukken.”

Foto Mark Uiterwijk