Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

VRC verliest op basis van eerste helft

De wedstrijd tussen Valleivogels en VRC begon voor de Veenendalers twintig minuten te vroeg. De bezoekende partij was totaal niet bij de les en gaf in de eerste minuten twee doelpunten cadeau. Hierdoor keek VRC al snel tegen een 2-0 achterstand aan en moest de ploeg van Jan Gaasbeek vol aan de bak. Dit lukte gedeeltelijk en daardoor verloor VRC met 3-2.

Bron Veenendaals krant / Jeroen van der Veer

Na de snelle tegentreffers ging VRC eindelijk voetballen en produceerde Ruben Rentenaar voor rust de 2-1. ,,Maar”, zei trainer Jan Gaasbeek na afloop. ,,We hadden voor de onderbreking veel kansen en hadden er minimaal drie moeten maken.”

Ook na de pauze kreeg VRC de betere mogelijkheden en moest Valleivogels vooral tegenhouden. De thuisploeg pakte brutaal een 3-1 voorsprong -hun tweede penalty van de middag-, maar Rentenaar was een minuut daarna opnieuw trefzeker. Ondanks grote kansen, voor beide ploegen, bleef het bij 3-2. ,,Als de wedstrijd in 5-5 was geëindigd, had ook niemand raar opgekeken. We verliezen op basis van de eerste helft.”