Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

We hebben het wapen, maar gebruiken hem niet

Off 283

Het gaat een lastig en lang seizoen worden voor VRC. Dat is wel duidelijk geworden na de eerste vier wedstrijden. Ook zaterdag tegen Blauw Geel’55 uit Ede speelde het niet best, maar wist het wel een puntje te pakken. Een saai 0-0 zorgde ervoor dat de ploeg van Jan Gaasbeek nu op vier punten staat. ,,Dit wordt een beetje het seizoen; punten sprokkelen.”

Bron: VeenendaalseKrant / Jeroen van der Veer en foto’s Ted Walker

Na afloop windt Erik van de Putte er geen doekjes om. De pijlsnelle aanvaller is nauwelijks in stelling gebracht en kan daardoor niet terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Dat kunnen zijn verdedigers wel, want ondanks dat Blauw Geel’55 de betere ploeg was, hield het knap stand. ,,Als er iemand verdiende om te winnen, dan waren zij dat wel”, sprak Van de Putte eerlijk. ,,Wij hebben eigenlijk geen mogelijkheid gehad.”

Een gebrek aan creativiteit op het middenveld zorgde ervoor dat de aanvallers niet tot nauwelijks bruikbare ballen kregen. Doodzonde, want juist voorin heeft VRC enkele handige aanvallers. ,,Tegen VVOP kozen we ervoor om druk naar voren te geven en toen werden we geslacht. Nu hebben we een nieuw plan bedacht en dat is inzakken en counteren. Wij hebben namelijk snelheid als dodelijk wapen, maar we gebruiken het niet.”

De bezoekers kregen enkele goede mogelijkheden, maar keer op keer stond het vizier niet op scherp of was de uitstekend keepende Max Kok een sta-in-de-weg. ,,Complimenten voor hoe wij als team hebben geknokt en een puntje is een redelijk resultaat, maar voor mij persoonlijk was dit geen leuk duel.”

Toch beseft de aanvaller met een DOVO-verleden maar al te goed dat dit wel nodig is om te overleven in de tweedeklasse. De machine is nog niet geolied, maar als hij eenmaal loopt kan dit VRC ook best stunten. ,,Daar is het hopen op. Dan gaan bij ons voorin de motoren aan en dan rennen we wel…”

Bekijk hier het toernooischema 2018