Algemeen, Uitgelicht, VRC 1

Wedstrijd VRC tot twee keer toe gestaakt

De vuistslag in het duel tussen VRC – AVW heeft het duel in meerdere opzichten verpest. Vlak voor rust, bij een 1-1 stand, deelde een speler van de bezoekers achter de rug van de scheidsrechter een klap uit. De wedstrijd werd gestaakt en na het hervatten van het duel waren de Veenendalers niet meer bij de les. De 1-2 viel en dit bleek uiteindelijk ook de einduitslag.

Bronnen: De Veenendaalsekrant /Jeroen van der Veer en Ted Walker Fotografie

De thuisploeg begon nog zo goed aan de wedstrijd. Met de wind in de rug wist het AVW vast te zetten en de titelkandidaat had het lastig met de Veenendalers. Zonder dat het al te veel kansen kreeg, had VRC wel een overwicht en dit werd beloond na twintig minuten spelen. Op het randje van buitenspel wist Mitch van den Berg de openingstreffer te produceren.

VUISTSLAG Lang genieten kon het echter niet. Nadat Stefan van Leeuwen een bal van de lijn wist te halen, viel niet lang daarna alsnog de 1-1. Vervolgens braken enkele cruciale momenten aan. Eerst werd een treffer van Ruben Rentenaar onterecht afgekeurd en zeven minuten voor de rust liep het helemaal uit de hand. Na een overtreding was er een opstootje, waarbij de scheidsrechter ogen te kort kwam. Een speler van AVW deelde hierbij een vuistslag uit, waarna de gemoederen hoog opliepen.

WISSEL ,,Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet zag wat er gebeurde”, aldus middenvelder Edwin van den Berg, die zijn medespelers rustig probeerde te houden. Dit lukte amper, want veel van hen zagen de klap en waren woedend op de AVW-speler. De scheidsrechter koos eieren voor zijn geld en staakte de wedstrijd.

Eenmaal teruggekomen dacht iedereen dat de rode kaart getrokken werd, maar dit gebeurde niet. Wel moet vermeld worden dat de AVW-trainer het enige juiste deed; hij wisselde de dader. Wisselen moest Jan Gaasbeek ook, want twee van zijn spelers raakte door het incident dusdanig geblesseerd, dat verder voetballen geen optie was. ,,Daarna zie je dat wij niet bij de les zijn”, aldus Van den Berg, die de bezoekers vlak voor rust de 1-2 zag maken. ,,Zij profiteren optimaal, terwijl wij organisatorisch niet goed stonden.”

TITELKANDIDAAT In de tweede helft deed VRC er alles aan om te winnen, maar de wind speelde een belangrijke rol. Goed voetbal was amper nog mogelijk en mede door de harde windstoten besloot de scheidsrechter opnieuw de kleedkamer op te zoeken. Na een onderbreking van een klein half uur ging de thuisploeg met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar deze viel niet. ,,Zij zijn een titelkandidaat”, was Van den Berg duidelijk. ,,Daarnaast konden wij niet de beleving en strijdlust op de mat leggen wat we normaal wel doen. Hoe dat komt? Geen idee. Dat opstootje, de wind en regen… het zal ongetwijfeld allemaal meespelen.”

Desondanks is er voor VRC niets aan de hand. Het heeft de tweede periodetitel nog altijd in eigen hand en het staat keurig in de middenmoot. ,,Wij moeten gewoon zorgen dat we in de tweede klasse blijven. Dat is onze doelstelling. Won je vandaag, dan kon je eventueel nog heel stiekem omhoog kijken. Dat is nu niet het geval en daarom moeten wij het nu gewoon wedstrijd tot wedstrijd bekijken. AVW heeft terecht gewonnen en gaat strijden om de titel.”