Bekerwinst VRC G1

Vrijdagmiddag 28 april heeft VRC G1 de bekerfinale gespeeld van de KNVB Oost.

Om 14:15 uur vertrokken we met een grote bus richting het stadion van Heracles in Almelo. Naast de spelers en begeleiding van de G1, waren er ook een aantal supporters van VRC mee om ons aan te moedigen.mOm 15:45 uur kwamen we aan bij het stadion en onder de rookpotten (geel/blauw) van de deelnemers van de dagbesteding van Remon en Noah, liepen we richting het stadion.

In het naastgelegen complex van Oranje Nassau konden we ons omkleden en de warming up doen. Om 16:45 uur liepen we het grote stadion van Heracles binnen waar een grote groep supporters van VRC ons welkom heetten met trommels. Mooi om zo’n grote groep supporters te zien. We willen als G1 alle mensen die ons zo hebben aangemoedigd bedanken.

Om 17.00 uur liepen we het veld op onder de tonen van de muziek die ook altijd gedraaid wordt bij de opkomst van Heracles zelf. Halverwege de 1e helft kwamen we via een doelpunt van Ruben op 1-0 voor. We creëerde veel kansen maar vergaten te scoren op het gladde veld. Met deze stand gingen we de rust in. In de rust hebben we nog een keer, onder het genot van kopje thee, de afspraken doorgenomen.

In de 10e minuut na rust scoorde Ruben de 2-0 en hiermee was de weerstand van De Esch gebroken. We speelden de wedstrijd goed uit waarbij Benson 2x achter elkaar scoorde en zorgde voor een eindstand van 4-0.

De ontlading was groot toen de scheidsrechter de wedstrijd affloot. Samen met de supporters hebben we een feestje gebouwd op het veld. Na afloop was de prijsuitreiking waarbij iedereen een medaille kreeg en als team de beker!

Vervolgens feest in de bus naar huis en bij aankomst VRC had de voorzitter op het scorebord de overwinningsfoto gezet en Henri had voor ons patat met een snack gebakken. Ontzettend fijn Henri dat je dit voor ons hebt willen doen!

Onze sterspeler Dennis is ook nog in de uitzending geweest van ESPN met Hans Kraay. Hij kreeg de felicitaties met de overwinning. Mooier kan het toch niet zijn.

Wij, als begeleiding, zijn ontzettend trots op alle spelers en hebben genoten van jullie inzet en plezier!

Staf G1