VRC Spitsies&Tigers

Uitgangspunten voor de Spitsies & Tigers (JO-6 en JO-7)

Voetbal voor de Spitsies & Tigers bij VRC is bedoeld voor kinderen die beginnen met voetballen in de leeftijdscategorie van bij voorkeur 4 tot uiterlijk 7 jaar oud.

Het motto hierbij is: ‘voetballen leer je vooral door te voetballen’.

Belangrijk bij dit motto is dat de leerbaarheid en het plezier van het voetbalspel wordt vergroot door het voetbal voor deze kinderen te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. Het principe wat zich het meest leent om het voetballen te ontwikkelen is 4 tegen 4 (of 5 tegen 5) zonder keeper. Het zorgt voor heel veel balcontact en bevordert de spelvreugde en de ontwikkeling van het kind. En daar gaat het tenslotte om. Kinderen in deze leeftijd zijn naast het doelpunten maken vooral gericht op het in het bezit houden van de bal, het pingelen, het spelen van de bal naar een medespeler en schieten op doel. In de trainingen ligt daarom het accent op het spelenderwijs leren omgaan met de bal in basisvormen, waarbij er zoveel mogelijk met kleine aantallen wordt geoefend. In het partijspel kunnen verschillende accenten worden gelegd, waarin de handelingen van de kinderen met de bal benadrukt worden (zoals dribbelen-passeren, passen en schieten). Het doel van het voetbal is dat de kinderen plezier hebben in het voetballen, de basisbeginselen leren van het voetbal en hun balbeheersing en balgevoel ontwikkelen.

Kennismaken, Trainingen en Wedstrijden

Als u uw kind kennis wilt laten maken met voetbal dan mag hij/zij meedoen met de Spitsies & Tigers bij VRC. U kunt uw kind dan drie keer mee laten trainen en vervolgens besluiten om door te gaan en lid te worden. De training is elke woensdag van 17:30 uur tot 18:30 uur. Elke zaterdag van 8.30 uur tot 9.30 uur worden er voor de kinderen vanaf 5 jaar onderlinge wedstrijden gehouden.

Deze wedstrijden zullen op zaterdagochtend plaatsvinden op het sportcomplex van VRC. Er zal op een veld gevoetbald worden van ongeveer 20×30 meter met kleine doeltjes. Uitgangspunt is dat er ‘4-tegen-4’ of ‘5-tegen-5’ gevoetbald wordt zonder een keeper. Op deze manier komen de kinderen het meest aan voetballen toe en kunnen ze zichzelf het beste ontwikkelen. Bovenal staat het plezier in het voetballen voor op!

Er zijn meerdere teams van vijf/zes kinderen en de teams kunnen nog worden uitgebreid. De teams staan onder de bezielende leiding van 2 ervaren leiders en zeer actieve ouders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het sectiehoofd(en) van de Spitsies & Tigers via volgend emailadres: sectiehoofd-onderbouw@vv-vrc.nl