EHBO-avond met verzorger en fysiotherapeut van VRC

Het afgelopen jaar heeft een aantal van onze leden gehoor gegeven aan de oproep op onze website en hebben zij deelgenomen aan een EHBO-cursus. Dit initiatief is genomen met als doel om bij ongelukkige situaties tijdens wedstrijden beter te kunnen assisteren. Gedurende vier avonden werden belangrijke EHBO-vaardigheden behandeld, waaronder reanimatie en AED-bediening, eerste hulp bij botbreuken, schaafwonden en bewusteloosheid.

Na de cursus hebben zich al enkele incidenten voorgedaan waarbij de kennis van de cursisten van waarde bleek te zijn. Deze hulp heeft niet dezelfde omvang als die van een fulltime EHBO’er, maar alles wat we kunnen doen, helpt!

EHBO-avond

Op woensdag 15 mei zullen de verzorger van het 1e elftal, Nelis van Lienden en fysiotherapeut Marjolein Delno de EHBO-groep inzicht geven in de uitdagingen die zij op het veld tegenkomen, zoals spier- en peesblessures. Deze avond staat ook open voor andere geïnteresseerden, dus voel je vrij om aan te sluiten. Voor diegenen die willen deelnemen: meld je aan bij Leo Budding van het Wedstrijdsecretariaat via wedstrijdsecretariaat@vv-vrc.nl.

Datum: Woensdag 15 mei
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Kantine VRC

Meld je aan als EHBO-er!

Extra EHBO-ers zijn overigens altijd welkom: hierbij willen we dus polsen of er meer belangstelling is voor het volgen van de EHBO-cursus, zodat we nog beter kunnen voorzien in onvoorziene situaties. Ook hiervoor kun je contact opnemen met Leo Budding.