Nieuwe verbeteringen en voorbereidingen voor kunstgrasveld bij VRC

Met de komst van het voorjaar richt de Beheercommissie haar aandacht op het verbeteren van binnen- maar vooral ook de buitenfaciliteiten.

Zo is vorig jaar het hoge hek tussen het terras van de kantine verwijderd om een beter zicht te bieden op veld 1 vanuit de kantine/het terras. Recentelijk zijn ook de twee wegdraaibare E/F doeltjes weggehaald van het hoofdveld, waardoor je nu zonder obstakels naar het eerste elftal kan kijken. De vaste doeltjes zijn vervangen door mobiele doeltjes. In de toekomst vervangen we waarschijnlijk ook de overige doeltjes door deze mobiele doeltjes.

Daarnaast hebben we alle entrees rolstoelvriendelijk gemaakt, waardoor het clubgebouw voor iedereen gemakkelijk te betreden is.

Nieuw kunstgrasveld

Een ander belangrijk aspect van de vernieuwingen heeft te maken met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Als vereniging zien we hier enorm naar uit, gezien de groeiende drukte op de velden. De voorbereidingen voor het nieuwe kunstgrasveld zijn inmiddels gestart: de eerste bomen zijn gekapt tussen VRC en Blue Socks. De verwachting is dat het veld aangelegd wordt tussen 10 juni en 15 augustus.

Dit project wordt in samenwerking met de gemeente (Sportservice) uitgevoerd en voldoet aan de nieuwe Europese regelgeving. Het veld zal niet langer voorzien zijn van rubberkorrels, maar van een foamlaag en zand. In het kader van deze ontwikkeling mogen er geen doeltjes meer van de oude kunstgrasvelden naar het nieuwe kunstgrasveld worden verplaatst. VRC is in overleg met Sportservice om dit proces efficiënt te laten verlopen.

Aanpassing fietsenstalling

De toenemende drukte wordt ook opgemerkt aan de fietsenchaos op de zaterdag. Hoewel er momenteel geen ruimte is om de fietsenstalling uit te breiden, zoeken we naar andere oplossingen. Zo wordt de oude ingang/uitgang bij veld 2 heropend. Deze was gesloten vanwege het ontwerp en toegankelijkheid van de geplande nieuwbouw maar nu deze voorlopig niet doorgaat, helpt de gemeente ons om deze ingang/uitgang weer open te maken. Dat verbetert hopelijk het parkeergedrag, waardoor er geen fietsen meer op het fietspad geparkeerd worden.

Voor vragen, suggesties of verbeteringen kan je contact opnemen met de beheercommissie via beheercommissie@vv-vrc.nl.