Uitnodiging: interne trainerscursus/informatieavonden

Het seizoen is weer begonnen en dat is goed te zien: wat een drukte en enthousiasme op de velden! Alle trainers stralen plezier en enthousiasme uit om onze jeugdleden te trainen, zodat zij kunnen genieten van deze mooie sport.

In 2018 zijn we gestart met onze nieuwe visie (ICT) m.b.t. het opleiden van de jeugd en dat is een groot succes geworden! Elke week worden de trainingen aangeleverd t/m de JO12. Ook zijn we toen direct begonnen met de interne trainerscursus, zodat iedere trainer, maar ook elke ouder/verzorger, wist wat we gingen doen en waarom. Deze cursus is daarna ook opnieuw gegeven. De afgelopen jaren is deze cursus helaas niet meer doorgegaan.

Vanwege het feit dat deze visie zo ontzettend belangrijk is voor de kinderen starten we vanaf vrijdag 6 oktober de interne trainerscursus en informatieavond voor alle trainers, leiders en ouders! Het is voor iedereen interessant, maar zeker voor de trainers, leiders en ouders van kinderen die spelen t/m de JO12/MO13.

Inhoud van de trainerscursus en informatieavonden

De eerste avond, vrijdag 6 oktober, is de theoretische avond. Zeker ook voor ouders interessant. Tijdens deze avond gaan we dieper in onze visie en hoor je waarom wij zo trainen/wedstrijden spelen. Wat is het beste voor de sociaal emotionele, motorische en de mentale ontwikkeling? We leggen onze kijk daarop uitgebreid uit en er is ruimte voor vragen.

De volgende cursusdagen zijn kort theoretisch en daarna gaan we snel naar buiten voor de praktische kant van de opleiding: hoe kan je je training het beste voorbereiden en hoe voer je de aangeboden trainingen het best uit? Hoe coach je de kinderen?

De trainerscursus/informatieavonden zijn gratis en zijn op de volgende data:

  • Vrijdag 6 oktober 2023  – Bijeenkomst 1 (aanvang: 19:00 uur tot 21:00 uur)
  • Vrijdag 27 oktober 2023 – Bijeenkomst 2 (aanvang: 19:00 uur tot 21:00 uur)
  • Vrijdag 10 november 2023 – Bijeenkomst 3 (aanvang: 19:00 uur tot 21:00 uur)

De inloop is vanaf 18.45 uur. Je kunt je aanmelden via tc-middenbouw@vv-vrc.nl. Het beste is natuurlijk om alle avonden aanwezig te zijn. Maar mocht je een avond niet kunnen, kan je je ook gewoon opgeven.

We hopen jullie allen 6 oktober weer in groten getale te mogen ontvangen bij VRC!

Met sportieve groet,

Christian Tanis, Nick Rentenaar, Jasper de Ruiter en Maarten Anbeek
TC’s onder- en middenbouw