Voetbal Academie ontwikkelt zich door

Al jaren heeft VRC een Voetbal Academie voor de jeugd. De afgelopen jaren waren de wekelijkse trainingen en de tweedaagse events van de VRC Voetbal Academie een groot succes. Eind vorig seizoen hebben de drijvende krachten achter de Voetbal Academie, Mark Segers en Jasper de Ruiter, aangegeven te stoppen, in de hoop dat de Voetbal Academie in welke vorm dan ook, een vervolg zal krijgen. En dat is gelukt!   

VRC is een samenwerkingsverband aangegaan met BALPRO voor de VRC Voetbal Academie. Door deze samenwerking kunnen we weer van start gaan met de Voetbal Academie. De oude vertrouwde VRC Voetbal Academie in een nieuw jasje.

VRC en BALPRO delen een gemeenschappelijke visie op voetbal: inzetten op de ontwikkeling van jong talent. De samenwerking met BALPRO zal deze inzet versterken door de nadruk te leggen op het individu en de ontwikkeling als voetballer.

Lorenzo Keijman van BALPRO kijkt uit naar de samenwerking met VRC:

“Wij zijn super trots en blij dat we met de grootste club uit Veenendaal mogen samenwerken. De ervaring leert dat alle spelers die bij ons actief zijn, met heel veel zelfvertrouwen trainen en wedstrijden spelen. Plezier staat voorop en daarbij proberen we elke training weer technische vaardigheden bij te brengen. Wij werken met zo min mogelijk wachtrijen tijdens de oefeningen zodat je weinig stil staat en altijd in beweging bent! Weinig wachtrijen + veel balcontacten = veel leren! Wij hebben enorm veel zin in dit nieuwe avontuur en kunnen niet wachten om te starten zodat we jou en je voetbalvriendjes/vriendinnetjes kunnen zien schitteren op het voetbalveld.”

De Voetbal Academie blijft van VRC en BALPRO zal onder de vlag van VRC de Voetbal Academie verder voortzetten. Jasper de Ruiter zal vanuit VRC betrokken blijven.

Jasper de Ruiter: “De Voetbal Academie is een begrip geworden binnen VRC met dank aan Kees van Rijswijk en Marcel Hofman die de VRC Voetbalschool hebben opgericht. Ook Robin en Mark Segers, die de Voetbal Academie gemaakt hebben zoals het nu is. Vooral Mark Segers heeft de afgelopen jaren achter de schermen veel werk verricht. Ik ben blij dat ik hier een paar jaar onderdeel van uit heb mogen maken. We hebben iets moois neergezet en ik vind het fijn dat er een opvolging komt”.

Tom Verschoor, bestuurslid Voetbalzaken, benadrukt het belang van deze nieuwe samenwerking:

“We zijn zeer blij dat we de Voetbal Academie weer voort kunnen zetten bij VRC. Als bestuur vinden we het erg belangrijk om deze mogelijkheid te bieden aan onze jeugdleden. We zijn de vrijwilligers die voorheen betrokken waren zeer dankbaar voor hun inzet de afgelopen jaren en kijken daarnaast uit naar de samenwerking met BALPRO.”

Trainers gezocht!

We zijn nog op zoek naar trainers voor de Voetbal Academie! Lijkt het je leuk om trainingen te geven binnen de Voetbal Academie? Neem dan contact op met Jasper de Ruiter (coordinator-dames@vv-vrc.nl)

Praktische informatie over het vervolg van de Voetbal Academie volgt op een later moment. In de meivakantie starten we in ieder geval met een tweedaagse!

Op de foto van links naar rechts: Jasper de Ruiter, Lorenzo Keijman, Tom Verschoor en Melle Prenen