VRC G1 speelt de bekerfinale KNVB OOST

Zaterdag 8 april speelde VRC G1 de halve finale van KNVB beker tegen ZVV ’56 G1 in Apeldoorn.

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en binnen 2 minuten stond het 1-0 door een doelpunt van Ruben. We bleven goed spelen en wonnen de duels. Binnen 10 minuten maakte Ruben (El Capitano) de 2-0. Daarna begon ZVV beter in de wedstrijd te komen en hadden we het moeilijk tegen het fysieke en snelle spel van ZVV. De ruststand was 3-2 voor ZVV.

In de rust hebben de coaches Corne en Bram alles op zijn plek gezet hoe we het zouden doen en nogmaals de afspraken duidelijk gemaakt.

Opnieuw starten we de 2e helft goed. We wonnen veel duels en waren meer in balbezit. Door de snelheid kreeg ZVV wel een aantal grote kansen.

Benson (onze Kudus) scoorde de 3-3 en Ruben de 3-4. Helaas konden we de overwinning niet over de streep trekken; eindstand 4-4. Dus na een zeer sportieve wedstrijd van beide kanten, kwam het aan op het nemen van penalty’s.

De held van de middag werd onze keeper Remon: hij stopte 3 penalty’s. We misten zelf 1 penalty, maar door de 4e rake penalty van Nick (onze rots in de branding) hadden we de overwinning!

We zitten in de finale!!!!

Deze finale wordt op vrijdag 28 april gespeeld in het stadion van Heracles in Almelo. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Het is een voorwedstrijd voor de kraker Heracles – Jong PSV.

De komende dagen gaan we overleggen met VRC hoe we hier een mooi feestje van kunnen maken. Wanneer we meer weten, zullen we dit via de diverse kanalen bekend maken. De staf is heel trots op ons!