VRC MO20-1 kampioen 2e klasse

Het bleef afgelopen zaterdag tot de laatste minuut spannend in Nieuwegein, waar we met onze MO20-1 bij winst op onze directe concurrent Parkhout MO20-1 het kampioenschap veilig kon stellen. Ook bij verlies hadden we het nog in eigen hand, maar het is veel mooier om kampioen te worden bij en tegen je eigen concurrent. De meiden stonden onder spanning en dat was de eerste minuten ook te zien. We vergaten te doen waar we goed in zijn, de bal rond spelen en vanuit daar kansen creëren. Na 15 minuten kwamen met 1-0 achter te staan, door een ongelukkig moment met onze keepster. Gelukkig pakten we het voetballen nu wel op en konden we niet heel veel later de 1-1 maken door een mooie voetballende combinatie.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, zonder hele grote kansen. Na de rust leek de pijp leeg bij Parkhout en kwamen wij wat meer tot voetballen en dat resulteerde dan ook in de 1-2. Met nog 10 minuten te gaan, begonnen de zenuwen bij meerdere meiden op te spelen en dat kwam het spel niet ten goede. Toch kwamen we met een bal op de paal bijna op 1-3, maar in de tegenstoot mistte Parkhout een opgelegde kans op de 2-2. Het fluitsignaal klonk daarop als muziek in de oren. Wat een geweldige prestatie. Ongeslagen kampioen met 12 gespeelde wedstrijden en 34 punten.

Trots op deze groep meiden! Met extra dank aan Marit, Willemijn en Kuana uit de MO15-1, die meerdere malen met ons mee hebben gedaan en een belangrijke rol hebben gespeeld in ons kampioenschap!